Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2018 Tornen 'Els irregulars de Pilon's Street'

Tornen 'Els irregulars de Pilon's Street'

Tornen 'Els irregulars de Pilon's Street'

El cicle d’enigmes nocturns, promogut per la Conselleria de Joventut, té lloc tots els dimarts del mes de juliol
Tornen 'Els irregulars de Pilon's Street' Fotografia: TarragonaJove
05/07/2018

 

Des del dimarts passat, i així tots els dimarts de juliol (22 h) es convoquen joves de 14 a 35 anys per resoldre els quatre enigmes nocturns programats especialment per aquest estiu Tarragonajove. La inscripció és gratuïta a través del web http://www.tarragonajove.org.

Destaquen dels quatre enigmes, dues sessions sorprenents a espais inhòspits com són les coves urbanes de Tarragona i el refugi antiaeri situat al Palau Municipal de la plaça de la Font. Quatre aventures per quatre dimarts d’estiu que se sumen a més de 150 episodis realitzats des de fa 10 anys i que llavors s’emmarcava en el cicle Visió Nocturna.

Per tal de commemorar aquests 10 anys d’enigmes nocturns, les sessions d’aquest estiu tenen la particularitat que es fan en subterfugis, subterranis o inframons diversos. Les quatre propostes i dies programats són:

 

L’OBERTURA AL MÉS ENLLÀ / episodi 302

Dimarts, 10 de juliol (22 a 23.30 h) / Gratuït

Escales Reials (Moll de Costa)

Les clavegueres sempre han estat uns espais misteriosos, habitacles d’éssers estranys que fugen de la superfície. Seguirem el rastre que deixen aquests éssers escorredissos que viuen a cavall entre la terra i l’aigua.

 

EL CAS DE LA GRUTA MALEÏDA / episodi 303

Torn 1: Dimarts, 17 de juliol (20 a 23 h) / 20 € / 10 €

Torn 2: Dimecres, 18 de juliol (20 a 23 h) / 20 € / 10 €

Cova Urbana de Tarragona (accés c. Gasòmetre, 32) 

L’empremta de temps remots a Tarragona sovint queda amagada sota el bullici de la vida moderna. Què s’oculta sota els nostres peus? Atreviu-vos a obrir l’accés a un espai ancestral i descobrir el secret que s’hi amaga. Cal portar roba, calçat de bany i tovallola. Ho coorganitza la Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona.

 

EL CAS DEL SOLDADET DE PLOM / episodi 304

Dimarts, 24 de juliol (22 a 23.30 h) / gratuït

Refugi Antiaeri (Plaça de la Font, 1 – Ajuntament de Tarragona)

Antics documents perduts fan referència a un fet estrany durant els bombardejos de la Guerra Civil espanyola. Seguiu els rastres i estireu el fil fins a resoldre aquest cas que es manté obert des de fa 80 anys.

 

EL CAS DE LES CIUTATS DELS MORTS

Sèrie 3 Episodi 305. Enigma nocturn

Dimarts, 31 de juliol (22 a 23.30 h) / Gratuït

Necròpolis Paleocristiana

L’últim cas de la tercera temporada ens porta a investigar un misteri de temps remots. La Necròpolis, zona d’enterrament d’època romana, és l’escenari definitiu on posar a prova l’enginy d’Els Irregulars de Pilon’s Street.

Per poder participar a aquests enigmes cal reservar plaça al web de TarragonaJove o bé, presencialment, a l’Espai Jove Kesse o Oficina Jove del Tarragonès.

Una alternativa potent d’oci i consum que combina enginy, treball en equip i descoberta del patrimoni cultural de la ciutat. Els enigmes nocturns es constitueixen com a una alternativa d’oci i consum amb continguts culturals i artístics de primer nivell, que vinculen els nois i noies al seu entorn i potencien el sentiment de pertinença a la ciutat on viuen.

Aquestes activitats reben el suport i finançament del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat en el marc del projecte CONECTA 3.

Segells de reconeixement d’administració oberta