Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2019 Aquest dimarts comencen les inscripcions de l'Estiu Tarragona Jove

Aquest dimarts comencen les inscripcions de l'Estiu Tarragona Jove

Aquest dimarts comencen les inscripcions de l'Estiu Tarragona Jove

La programació, que enguany arriba a la 35a edició, ofereix 65 activitats i 2.000 places adreçades a persones entre els 12 i els 35 anys
03/06/2019

Aquest dimarts, 4 de juny, a partir de les 10 h del matí, s’activa el programa d’inscripcions de les activitats d’Estiu TarragonaJove. El jovent a partir de 12 anys podrà accedir a la consulta dels tallers i cursos programats sota la catalogació d’àmbits diversos com esports i aventura, circ, màgia i teatre, música i dansa, idiomes i creació literària, treballs manuals, arts plàstiques i visuals, informàtica i noves tecnologies, cuina creativa, i la caixa d’eines i habilitats.

Un dels plats forts d’aquest Estiu TarragonaJove són les sessions de youtuber amb Roc Massaguer @Outconsumer i el monogràfic d’humor a càrrec del reeixit presentador del programa Quiz12, Toni Cano.

Un any més també es manté l'aposta per nou casals temàtics que, sota l'etiqueta «Casals setmanals» i al llarg d'una setmana, permeten aprofundir de manera intensiva en propostes diverses: teatre i acció, joc i espai creatiu, circ i funambulisme, escriptura creativa, robòtica i aplicacions i rol i enginy. Com a novetat i aposta clara des del Servei Municipal Tarragonajove, cal tenir present el HIP HOP 5X1, cultura urbana , la setmana del 22 al 26 de juliol, conduït per Fetitxe13.

A més d’aquestes propostes destacades, l’estiu obre les portes a experiències tan potents com observar la lluna dintre el mateix amfiteatre romà o els quatre enigmes nocturns inspirats en els enginyosos invents creats per Leonardo da Vinci.

Del total d’activitats programades, vuit de cada deu són de caràcter gratuït, i en el cas de proposar preu, disposen del 50 % de descompte amb el carnet Tarragonajove.

Les inscripcions es podran fer al web www.tarragonajove.org o bé presencialment a l’Oficina Jove del Tarragonès (plaça de la Imperial Tàrraco, 1), de dimarts a dijous, de 9 a 14 h (divendres fins a les 13 h), i els dimarts i els dijous, també de 16.30 a 19 h. L’Espai Jove Kesse (c. de Sant Antoni Maria Claret, 12-14) també oferirà suport en la reserva de places i inscripcions de dimarts a dissabte, de les 17 a les 21 h.

La programació de l'Estiu Tarragonajove es complementa amb les 40 representacions i les dues exposicions del Festival Sota la Palmera. En total, doncs, la Conselleria de Joventut ofereix per a aquest estiu 107 activitats.

Entre les activitats, que es divideixen en deu àmbits temàtics, destaquen:

 • Les sessions d’observació astronòmica que Carlos Uriarte oferirà des de l'arena de l'amfiteatre durant tres nits de juliol, coincidint amb el 50è aniversari de l'arribada de l'home a la lluna.
 • La sessió formativa que el showman i monologuista Toni Cano, amb gran seguiment a la xarxa, oferirà el 18 de juliol sobre «Les 12 claus de l’humor!».
 • Els consells per triomfar fent vídeos a Internet, que explicarà el 24 de juliol Roc Massaguer, més conegut a Internet com @outconsumer, on gaudeix de prop de 800.000 subscriptors en el seu canal de Youtube.
 • La quarta temporada de la sèrie d'enigmes nocturns Els irregulars de Pilon’s Street se centrarà en la commemoració del 500 aniversari de la mort de Leonardo da Vinci.
 • A l'àmbit Casals Setmanals, que enguany té deu propostes, una de les novetats destacades arribarà sota la coordinació de Fetitxe13 per, en cinc sessions intensives, submergir-se en el món del hip-hop i la cultura urbana.
 • A l'àmbit Teatre i Dansa, l'Estudi de Música imparteix un taller, d'una setmana de durada, per apropar-se al teatre musical.
 • A l'àmbit Música, els més curiosos podran fer les primeres sessions per descobrir instruments com l’ukelele i el handpan.
 • A l'àmbit Idiomes i Comunicació, Íngrid Guardiola demostrarà que el coneixement de l'anglès pot ser una bona base per atrevir-se a estudiar alemany.
 • A l'àmbit Circ i Màgia, la pallassa i pedagoga Merce 8A oferirà el monogràfic Un bon clown al dematí.
 • A l'àmbit Arts Plàstiques i Visuals, la introducció al visual thinking (pensament visual), que oferirà Maria Batet.
 • A l'àmbit Caixa d’Eines, Habilitats Socials i Personals, les tres píndoles Però... què dius? que el Far Cooperatiu ofereix per explicar quines eines fa servir la ciutadania per comunicar-se i com sobreviure en l'actual panorama d'allau informatiu.

 

La confecció de la programació ha intentat tenir en compte les preferències del jovent del territori, després que en els últims mesos s'hagin recollit i analitzant desenes de formularis amb propostes d'activitats. En total, 60 de les 65 activitats han estat proposades i cogestionades directament pels mateixos joves. 

Segells de reconeixement d’administració oberta