Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2019 La Balkan Paradise Orchestra assegura una nit de balls i moviment al Festival Sota la Palmera

La Balkan Paradise Orchestra assegura una nit de balls i moviment al Festival Sota la Palmera

La Balkan Paradise Orchestra assegura una nit de balls i moviment al Festival Sota la Palmera

La banda tarragonina Folkatres obrirà la vetllada
La Balkan Paradise Orchestra assegura una nit de balls i moviment al Festival Sota la Palmera Algunes components de la Banda Paradise Orchestra
18/07/2019

Demà divendres, 19 de juliol, l’Espai Jove La Palmera rebrà per primera vegada a Tarragona la Balkan Paradise Orchestra, formació que garantirà una nit de balls i danses a les quals s’afegirà el grup local Folkatres.

Ja a partir de les 21 h, s’obriran portes per donar peu a un repertori ben guarnit de música i balls de plaça, tant de parella com col·lectius, que es ballaven i es ballen pel Pirineu, arreu dels Països Catalans, la Mediterrània i Europa. Polques, jotes, xotis, masurques, pasdobles, valsets, rumbes, cercles circassians, xampanyes, sardanes curtes i altres danses mediterrànies i europees. Amb una  formació integrada per violí, acordió diatònic, contrabaix i percussió, la banda tarragonina Folkatres tornarà a convocar Balls a la Plaça!

I sense gairebé no poder ni respirar, entraran la Balkan Paradise Orchestra (BPO). Des que va iniciar el seu camí a principis de 2015 a la ciutat de Barcelona, Balkan Paradise Orchestra ha anat confirmant, actuació rere actuació, el seu paper com a formació inusual i trencadora. Integrada per onze instrumentistes de vent i percussió, la BPO ha aportat un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país. Amb formacions, experiències i influències diverses però compartint la passió per la tradició balcànica, aquestes onze dones transformen el gènere en un autèntic elixir de melodies tradicionals amb ritmes de tot el món, oferint un espectacle carregat d’energia que funciona tant en escenari com al carrer.

El Festival Sota la Palmera reuneix aquesta edició de 2019 un gran component d’artistes femenines, situant-les de primer ordre com a protagonistes i referències clau en l’àmbit de les formacions escèniques. Tant des de la dansa com des del clown, la il·lustració o la música, més de setanta dones pujaran aquest estiu a l'escenari o s'han implicat en la coprogramació del festival. La Conselleria de Joventut dedica amb fermesa esforços a detectar i fer valdre les produccions culturals de dones creadores per reforçar la seva emprenedoria i apoderament com a part important en el desenvolupament cultural i comunitari.

Entre els noms propis propers per actuar destaquen artistes com Marinah (Ojos de Brujo), Pavvla, Pupil·les i The Sey Sisters.

L’entrada als concerts (22 h) és gratuïta / Espai Jove La Palmera (plaça de la Imperial Tàrraco, 1).

El Festival Sota la Palmera és una iniciativa de les Conselleries de Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta