Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2019 L'Espai Jove Kesse s'amplia amb una quarta planta i 25 metres quadrats de noves sales polivalents

L'Espai Jove Kesse s'amplia amb una quarta planta i 25 metres quadrats de noves sales polivalents

L'Espai Jove Kesse s'amplia amb una quarta planta i 25 metres quadrats de noves sales polivalents

Un total de 23.500 persones van fer ús l’any 2018 de les instal·lacions i recursos de l’equipament
05/03/2019

El centre educatiu i cultural Espai Jove Kesse, situat al carrer de Sant Antoni Maria Claret, obre la 4a planta i suma 250 metres quadrats amb sales polivalents per a assajos i reunions per als col·lectius de joves de la ciutat. L’espai ha estat inaugurat aquest dilluns a la tarda per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la consellera de Joventut, Ivana Martínez. Per tancar el recorregut a les instal·lacions, la companyia La Im.perfecta Cia Dansa ha ofert un breu assaig obert.

L’alcalde Ballesteros ha destacat la importància de comptar amb el Kesse perquè «ha costat molt temps generar un espai d’activitat, de creativitat i de crítica però que calia per als joves». Per la seva part, la consellera Ivana Martínez ha posat l’èmfasi en el fet que «aquesta quarta planta que avui inaugurem consolida un equipament juvenil polivalent per a la ciutat. En definitiva, és la cirereta del pastís». Martínez també ha volgut apuntar «aquesta mirada de gènere cap als joves que hem posat aquests anys. Una mirada fonamental per transmetre aquests valors als adults de demà». 

La planta compta amb diferents sales polivalents, dotades amb material tècnic i recursos de suport per al desenvolupament de propostes i donar resposta a les necessitats dels col·lectius de joves i entitats que en fan ús. Amb la incorporació d’aquestes sales, es poden completar les més de 20 sales polivalents i temàtiques de què disposa aquest equipament juvenil.

Un total de 23.500 persones van fer ús el passat 2018 de les diferents instal·lacions i serveis de l’Espai Jove Kesse, inaugurat l’any 2011. També el 2018, es van tramitar més de 1.200 sol·licituds de cessions a les persones que tenen el carnet Tarragonajove.

L’activitat ha anat creixent i les demandes i necessitats també. Fruit d’aquest treball es posa en funcionament aquesta nova planta, que vol donar resposta a la gran demanda de sales per poder assajar teatre o dansa, treballar la motricitat, fer trobades, formacions o espais d’experimentació i fins i tot poder realitzar espectacles de petit i mitjà format.

Moltes de les activitats que es duen a terme a les sales d'assaig han sigut, en moltes ocasions, la prèvia perquè les propostes siguin programades a la zona «Cultura Kesse», un conjunt d'espectacles i propostes que es fan els divendres al vespre a l’escenari de la sala d’actes de l’Espai Jove Kesse, i on durant l’any passat es van programar vint-i-set propostes amb més de 2.500 persones de públic.

Per a més informació dels serveis i dels nous espais en cessió, les persones interessades es poden adreçar al Servei Municipal de Joventut o bé enviar un correu electrònic a tarragonajove@tarragona.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta