Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2019 Més de 1.200 joves han assistit aquestes vacances de nadal a l'Espai Jove Kesse

Més de 1.200 joves han assistit aquestes vacances de nadal a l'Espai Jove Kesse

Més de 1.200 joves han assistit aquestes vacances de nadal a l'Espai Jove Kesse

El Casal X Nadal tanca l'any de l'equipament juvenil de referència a la ciutat, pel qual han passat 22.000 persones usuàries
02/01/2019


Del 18 al 22 i del 27 al 30 de desembre l’Espai Jove Kesse ha proposat per 8è any consecutiu diverses dinàmiques i tallers lúdics i formatius en el marc del Casal X Nadal. Un conjunt de propostes (cuina, jocs, informàtica i noves tecnologies, arts escèniques, música, ball, esport...) de què han gaudit 1.250 joves a partir de 12 anys.

En total s’han dut a terme una trentena d’activitats, d’entre les quals han destacat, per l’interès generat, el taller de realitat virtual Tilt Brush, el curs de premonitors/es de lleure educatiu, els jocs de rol i estratègia i la gimcana Pokémon Go. També han tingut una gran acollida actes culturals com el concert d’Olga Pes o l’exhibició de dansa K-Pop i J-Pop a càrrec de grups que assagen al llarg de tot l’any a l’Espai Jove Kesse.

A més, durant aquests dies s’han aconseguit omplir totes les aules d’assaig i reunió, que s’ofereixen per cessions gràcies a les jornades de portes obertes en què s’ha donat la possibilitat de fer reserves sense necessitat de fer-se el Carnet TarragonaJove. D’aquesta manera, s’han donat a conèixer les instal·lacions a nous joves.

Amb el Casal X Nadal, l’Espai Jove Kesse tanca un 2018 en què han passat per les seves instal·lacions 22.000 persones usuàries. Les persones joves han fet ús d’aquest equipament per prendre part de les aules temàtiques i de la resta d’activitats trimestrals programades pel Servei Municipal de Joventut, per demanar la cessió d’espais d’assaig o reunió (més de 1.000 peticions) o per passar la tarda al casal de joves de la primera planta, on disposen d’ordinadors, jocs, zones de reunió i activitats dinamitzades.

Pel que fa a la renovada programació Zona Cultura Kesse, que s’ha dut a terme els divendres d’hivern, primavera i tardor, ha ofert un total de 27 espectacles, que han captat l’interès de més de 1.300 espectadors, i nou exposicions. D’especial rellevància han sigut el pas per l’escenari de l’Espai Jove Kesse del còmic Leo Bassi, els cantants Oscárboles i Gemma Humet o l’actor Oriol Grau.

Per la seva banda, l’Oficina Jove del Tarragonès, l’equipament d’informació, orientació i assessorament a les persones joves en tots aquells aspectes relacionats amb la seva emancipació i transició a la vida adulta que és cogestionat per l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès i la Generalitat de Catalunya, ha atès al llarg de l’any 11.000 consultes de 5.600 persones.

A l’oficina, ubicada a la plaça Imperial Tàrraco, les persones joves reben una atenció individual, adaptada a cada cas i a cada demanda, i se’ls fa un acompanyament al llarg del temps, en cas necessari. Per això, es compta amb persones especialitzades en treball, salut, Garantia Juvenil i informació juvenil.

Tant l’Espai Jove Kesse com l’Oficina Jove del Tarragonès tanquen ara uns dies i tornaran a obrir el 8 de gener amb els horaris i serveis habituals. Les activitats de l’Hivern TarragonaJove començaran al mes de febrer, però les inscripcions s’obriran ja des del 15 de gener.

Segells de reconeixement d'administració oberta