Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2019 Seleccionats els artistes que faran intervencions artístiques del projecte Ciutat Transformadora

Seleccionats els artistes que faran intervencions artístiques del projecte Ciutat Transformadora

Seleccionats els artistes que faran intervencions artístiques del projecte Ciutat Transformadora

El col·lectiu de dissenyadores valencianes Cachetejack deixarà el seu segell en el macromural de l’Espai Jove Kesse
02/04/2019

La Conselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació i seguiment de l'associació Polígon Cultural, ja ha seleccionat els nou artistes que participaran en les intervencions artístiques Ciutat Transformadora, en el marc del projecte Murs que Parlen.

L’objectiu és promoure les manifestacions d’art urbà a través de la concessió i promoció de vuit creacions (quatre mitjançant comissariat i quatre mitjançant convocatòria pública) dirigides a artistes locals i nacionals, a banda d’un mural de grans dimensions a l’Espai Jove Kesse.

El col·lectiu de dissenyadores valencianes Cachetejack, de trajectòria internacional, intervindrà a la façana interior de l’Espai Jove Kesse durant el mes d’abril. La seva proposta girarà a l’entorn de l’apoderament femení, reivindicant nous models no normatius per a les dones joves. Els treballs d’aquest tàndem artístic s’han pogut veure a festivals com l’Asalto de Zaragoza, Poliniza de València i a campanyes publicitàries d'arreu del món.

Pel que fa a les intervencions als vuit centres de transformació elèctrica (ubicats a diferents zones de Tarragona com el centre de la ciutat, la Vall de l’Arrabassada, Campclar, Riu Clar, Sant Pere i Sant Pau i Bonavista), la selecció s’ha basat en criteris com la paritat de gènere, la diversitat d’estils, l’edat jove, la qualitat artística i la procedència de les i els artistes. A més a més, s’ha valorat que els projectes s’emmarquin en algun dels objectius de l'agenda de desenvolupament sostenible 2030 de l'ONU. Els murals es faran durant els mesos de maig i juny de 2019 a sobre de vuit centres de transformació elèctrica repartits per tota la ciutat.

Al concurs s’hi han rebut seixanta-cinc candidatures, entre les quals un 50 % són de dones, un 40 % d'homes i un 10 % de col·lectius. Els creadors seleccionats al concurs són: Slim (Barcelona), Reskate (Barcelona), Annaimiquel (Valls-Vic) i Btoy (Barcelona). A més a més, tancaran la mostra quatre convidats comissariats per Pere Grané i Darío Corbacho: Alba Bla (València), Adrià Batet (Tarragona), Dafne Tree (Sevilla) i Pascual Arnal (Vila-Real).

El projecte Ciutat Transformadora compta amb la coordinació i la projecció artística de l’entitat Polígon Cultural i la cessió dels centres de transformació elèctrica com a suport mural en col·laboració amb l’empresa Endesa.

L’acta amb la resolució del jurat ja es pot visitar a la web de Polígon Cultural www.poligoncultural.com

Segells de reconeixement d’administració oberta