Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2021 Més de 4.400 joves participen de l'Estiu Jove Tarragona Jove

Més de 4.400 joves participen de l'Estiu Jove Tarragona Jove

Més de 4.400 joves participen de l'Estiu Jove Tarragona Jove

L’Espai Jove Kesse, l’Espai Jove La Palmera i altres espais han acollit gairebé 100 actes i activitats
18/08/2021

Des del passat 28 de juny, just quan va arrencar la campanya ESTIU TARRAGONA JOVE, els espais joves municipals, com també les seus de les entitats joves, empreses de serveis i els espais de carrer, han reunit un volum important d’assistents amb un ritme constant i trepidant, i sempre immersos en algun dels cursos, tallers i actes programats de dilluns a dissabte. 

La proposta inicial es va presentar a meitats de maig amb una oferta de 60 activitats lúdiques i formatives, i 2.000 places dedicades a una gran diversitat d’àmbits i tipologies lúdiques i formatives. La totalitat de l’oferta es pretenia i construïa amb el suport de 45 entitats i col·lectius joves. A la campanya d’Estiu Tarragona Jove cal afegir els 35 actes i espectacles realitzats a l’Espai Jove La Palmera i a diversos espais patrimonials de la ciutat, en el marc del Festival Sota La Palmera i del Cicle Margalló, de nova creació, i que ha reunit fins a 2.800 persones entre els directes i els streamings. 

La majoria de les activitats ha estat de caràcter gratuït i de caràcter presencial, en les quals s’han mantingut en tot moment aforaments reduïts i les mesures de protecció dictades pel Procicat. Tot i això, 2 de cada 10 han estat en línia, les quals també han tingut una gran acollida. 

Les activitats amb més volum d’assistència i acceptació per part dels i les joves participants, han estat els casals setmanals de teatre, circ, jocs i lleure, ràdio, cinema, escriptura i robòtica; els cursos de pre-monitor/a i monitor/a de lleure; les sessions esportives de quidditch, la ruta per l’Anella Verda i l’street work out; la sèrie enigmàtica “la divina comèdia”; els tallers d’anglogermànic, japonès i xinès; els tallers de teatre i dansa; i les tècniques d’estudi i aprenentatge. 

Per sobre de tota l’oferta, cal destacar la presència de Miquel Montoro, sota l’activitat UEP! Com va?, que va conversar en directe amb un grup de joves, a través del canal de Youtube @tarragonajoventut. 

Pel que fa a les entitats promotores i cogestores de les activitats ofertes, es valora molt positivament la tasca compartida a l’hora de programar accions i iniciatives ludicoformatives tant pel seu caràcter innovador com per la recerca de nous formats i alternatives de lleure educatiu. Finalment, 45 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies a la campanya ESTIU TARRAGONA JOVE. 

Aquest contingent de teixit associatiu i persones joves són el capital bàsic i essencial per tirar endavant un cicle d’activitats d’estiu que conviu amb moltes més propostes ciutadanes. El fet ha estat que 9 de cada 10 actes i activitats realitzades parteixen de la cogestió com a model de participació.  

Així mateix, també s’ha comptat tant amb la col·laboració i suport d’altres departaments de l’Ajuntament de Tarragona i d’altres institucions. 

L’ESTIU TARRAGONA JOVE també ha contribuït en el suport i acompanyament a molts dels promotors, promotores i iniciatives joves, oferint assessorament per explorar les dimensions formatives de les seves propostes i en algun dels casos, afavorint l’aparició de models de cogestió i vies d’autofinançament en la recaptació de les matrícules i quotes d’inscripció. Fins i tot, l’experiència i el procés de participar al cicle d’estiu d’activitats com a formadors i formadores joves, ha permès aportar eines i recursos per la construcció emprenedora de les mateixes propostes. 

Els espais d’acció freqüentats durant aquest estiu han estat l’Espai Jove Kesse, l’Espai Jove La Palmera, la plaça del Pallol, el Passeig Arqueològic i Muralles, el barri del Serrallo, la platja del Miracle, el Pont del Diable, l’Anella Verda, el camp de futbol de Sant Pere i Sant Pau i el de Torreforta, la platja de La Móra, el Centre Cívic de Torreforta, els jardins del Camp de Mart, el Centre Cívic de Sant Salvador, la plaça de l’Antic Escorxador; i el Centre Cívic de Bonavista.  

La campanya ESTIU TARRAGONA JOVE rep el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, en el marc del programa CONECTA3. 

Segells de reconeixement d'administració oberta