Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2023 Èxit de participació en la programació estival municipal dirigida als joves

Èxit de participació en la programació estival municipal dirigida als joves

Èxit de participació en la programació estival municipal dirigida als joves

Més de 7.000 persones han gaudit de les activitats d'Estiu Tarragona Jove i del Festival Sota la Palmera
11/08/2023

Èxit de participació en la programació per a joves organitzada pel Servei Municipal de Joventut aquest estiu. 2.700 persones han participat en les activitats d'Estiu Tarragona Jove i més de 5.000 han assistit als actes del Festival Sota la Palmera.

Les activitats s'han dut a terme principalment a l'Espai Jove Kesse i l'Espai Jove la Palmera. Alhora la programació també s'ha desplegat per tota la ciutat, apropant els joves a espais patrimonials, platges, equipaments esportius o centres cívics.

Pel que fa a l'Estiu Tarragona Jove, s'han ofert un total de 75 cursos, tallers i activitats. Les que han tingut més volum d'assistència i acceptació per part dels joves han estat els casals de teatre, circ, ràdio, cinema, hip hop, escriptura i robòtica. També ha tingut molt d'èxit el Jove Express, que ha proposat diferents tipus d'activitats al llarg de les setmanes, com sessions esportives d'iniciació al jogger o enigmes nocturns, que enguany han estat ambientats en espais patrimonials com l'antiga Tabacalera, Plaça de les Cols o el teatre Romà. Altres tallers destacats han estat el de doblatge amb l'actriu Núria Mediavilla i el de teatre musical, impartit per Isabel Soriano.

El conseller de Joventut, Guillermo Garcia, ha valorat "la tasca compartida amb les entitats a l'hora de programar les activitats d'estiu". Considera aquesta sinergia "fonamental per oferir als joves una programació que respongui a les seves demandes i les dels col·lectius que els representen". En total, 62 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies a la campanya Estiu Tarragona Jove.

Pel que fa a la 13a edició del Festival Sota la Palmera, han estat 25 dies d'activitat i un total de 33 propostes culturals. A banda dels 5.000 assistents, 150 joves han participat a sobre i darrere l'escenari. Aquest festival manté el compromís per donar oportunitats d'exhibició a joves creadors de la ciutat i del Camp de Tarragona. D'aquesta manera, durant aquesta edició han passat per l'Espai Jove la Palmera grups com La Model, Onniria, Komando Sound o Eloi Duran, entre d'altres. També han passat artistes més coneguts com Maria Jaume, Los Niños Jesús, o el plat fort d'aquesta edició, Mushkaa. Al seu concert hi van assistir més de 1.000 persones. Alhora, els joves han pres importància en les nits temàtiques de dijous, dedicades al clown, la dansa i diversos estils musicals.

Durant el mes de juliol també s'ha recuperat el Cicle Margalló. Tots els dimarts s'ha ofert programació de música o dansa en espais patrimonials, amb artistes locals.

4.300 consultes a l'Oficina jove del Tarragonès des del gener

L'Oficina jove del Tarragonès és l'equipament que ofereix informació i assessorament a les persones joves en els àmbits del treball, educació, garantia juvenil i salut. Des del gener del 2023 ha rebut un total de 2.200 usuaris que han realitzat 4.300 consultes. Durant aquest any s'ha consolidat a l'Oficina la col·laboració amb la Fundació Inserta de l'ONCE amb servei d'orientació laboral per a persones amb discapacitat. L'Oficina romandrà de vacances fins al 4 de setembre.

Segells de reconeixement d'administració oberta