Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2023 L'Estiu Jove ofereix 75 activitats, gairebé totes gratuïtes

L'Estiu Jove ofereix 75 activitats, gairebé totes gratuïtes

L'Estiu Jove ofereix 75 activitats, gairebé totes gratuïtes

A la programació destaquen un taller de doblatge, una setmana de la ciència i tallers d'art mural o de postres d'estiu
24/05/2023

Avui s’ha presentat en roda de premsa la programació de l’Estiu Jove 2023 que compta amb 75 activitats i més de 2.000 places per a nois i noies d’entre 12 i 35 anys. Un any més, la majoria de les propostes són de caràcter gratuït —un 98 %— i responen a les necessitats educatives i culturals per formar-se i viure noves experiències, durant l’estiu. La programació compta, un any més, amb el suport de més de 40 entitats i agents socioculturals de la ciutat que realitzen activitats dirigides a les persones joves. 

Les activitats es realitzaran als espais joves com el Kesse, l’Oficina Jove del Tarragonès i l’Espai Jove la Palmera, però també a altres espais de la ciutat com la Xarxa de Centres Cívics, Centre Cultural Antic Ajuntament i en carrers i places de tota la ciutat. D’entre les propostes més destacades destaquen les summerweeks o casals, que seran temàtics donat l’èxit de l’any passat, amb gèneres com Dansa i TikTok; fotografia i vídeo; iniciació al teatre o setmana tecnològica, entre d’altres.   

D’entre els professors i professores destacats, els joves comptaran amb l’actriu de doblatge Núria Mediavilla (ha doblat personatges com Angelina Jolie, Kate Winslet o Winona Ryder) que farà una masterclass d'iniciació al rodatge. El dia 20 de juliol, a través d’un taller de 9 a 18 h i a les 19 h en un acte obert a tothom, per conèixer de prop l'experiència d'una actriu de doblatge professional.  

Així mateix, la professora de cant de l’Institut del Teatre des de 2008, Isabel Soriano, amb experiència en musicals com ara Mikado, Mar i cel i Flor de Nit amb la companyia Dagoll dagom o Company, amb el Teatre Lliure, entre molts altres; farà un taller de teatre musical el 27 de juny. 

Pel que fa a les propostes musicals, es comptarà amb la Silent Disco (festa silenciosa amb auriculars) on els participants podran endinsar-se en una experiència única, ballant, cantant i fent coreografies pels carrers de Tarragona al ritme de la música; acabant el recorregut al passeig de les Palmeres amb el millor reggae amb Komando Sound, fins a l’inici de l’espectacle nocturn del Concurs Internacional de Focs Artificials d’aquella nit. Serà el 8 de juliol a partir de les 20 h. 

I, finalment, cal destacar el taller de postres d’estiu a càrrec de la pastisseria Velvet, que es realitzarà en tres jornades diferents, a càrrec de Marc Garcia, qui aproparà el món del dolç amb diferents tècniques per poder fer-les a casa. Seran els dies 6, 13 i 27 de juliol per la tarda.  

Des de l'Oficina Jove del Tarragonès s'han organitzat un total de sis activitats de suport emocional per ajudar a promoure el benestar personal i la importància de l’auto coneixença per la pròpia salut mental i també dues orientades a l'orientació i acompanyament en la recerca de feina.  

Pel que fa a les arts plàstiques el més destacat d’enguany serà el taller d'art mural amb el Rey de la Ruina el 4 d'agost, amb motiu de la intervenció d'un mural de grans dimensions que farà al Teatre Tarragona en el marc del projecte Murs que Parlen i on s’aprendran tècniques de grafit per després plasmar a la paret del Tarragona. Acte coorganitzat amb la Conselleria de Cultura.

Les inscripcions es poden fer a partir del 2 de juny a https://tarragonajove.org/ 

Segells de reconeixement d'administració oberta