Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2023 L'Oficina Jove organitza la jornada 'Abordatge del suïcidi juvenil'

L'Oficina Jove organitza la jornada 'Abordatge del suïcidi juvenil'

L'Oficina Jove organitza la jornada 'Abordatge del suïcidi juvenil'

El tema s'ha escollit per la preocupació pel fet que el suïcidi és la primera causa de mort no natural entre els joves de 16 a 35 anys
15/05/2023

El proper dijous 25 de maig de 9 a 14.30 h, se celebrarà la 10a Jornada Tècnica de Salut Jove, organitzada per l’Oficina Jove del Tarragonès i dirigida a professionals que treballen en l’àmbit de la joventut. Sota el títol Abordatge del suïcidi juvenil, la jornada pretén dotar d’eines i estratègies per acompanyar en la salut emocional dels joves a aquells professionals que treballen amb joventut en el seu dia a dia. 

En una primera part de la jornada, Laura Horcajo Andaluz, psicòloga general sanitària especialista en prevenció del suïcidi i responsable de la seu de l’ACPS (Associació catalana per a la prevenció del suïcidi) a Reus, tractarà la situació amb dades i context actualitzat. Ja en un segon bloc, la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Júlia Rosanna Sánchez-Valverde Albarello, farà la presentació de la guia que es va realitzar des del CNJC Encarem el suïcidi juvenil

A continuació, com a tercer bloc, en Joan Roa, psicòleg, orientador i formador de l’Associació per a la prevenció del suïcidi i l’acompanyament al supervivent (APSAS) i professor associat de la Universitat de Girona, facilitarà pautes d’intervenció, així com a eines i estratègies. Per finalitzar, a través d’una taula d’experiències territorials, s’abordarà la prevenció del suïcidi a través de l’acompanyament de l’entorn de la persona en risc per part de l’ACPS i des de la perspectiva de Salut Pública a càrrec de Miriam Cid, de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus, amb la moderació de Mar Espasa, psicòloga de salut pública de l’Ajuntament de Tarragona. 

L’Oficina Jove del Tarragonès és la finestreta única d’atenció a les persones joves per a tots aquells temes relacionats amb el trànsit a la vida adulta: treball, salut, educació, cultura, participació, entre d’altres. Està gestionada conjuntament pel Consell Comarcal del Tarragonès, la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona. 

La jornada és gratuïta i precisa d’inscripció prèvia. Les inscripcions es realitzen a través del web de Tarragona Jove www.tarragonajove.org.   

Per a qualsevol dubte, us facilitem el contacte del Servei de Salut de l’Oficina Jove al correu electrònic salut.tarragones@oficinajove.cat o trucar directament a l’Oficina al telèfon 977 251 873. 

Segells de reconeixement d'administració oberta