Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2024 Arriba la programació de La Palmera amb noms com Pony Pisador, Meritxell Nederman o Roger Conesa

Arriba la programació de La Palmera amb noms com Pony Pisador, Meritxell Nederman o Roger Conesa

Arriba la programació de La Palmera amb noms com Pony Pisador, Meritxell Nederman o Roger Conesa

La dansa, la música, el cinema i enguany també la màgia, com a elements característics del Festival
Arriba la programació de La Palmera amb noms com Pony Pisador, Meritxell Nederman o Roger Conesa Foto: Clàudia Artiga
02/04/2024

El Festival Sota la Palmera presenta una nova edició amb 35 actes o espectacles de diferents àmbits i disciplines artístiques, que es podran veure durant 27 dies d’estiu: del 27 de juny al 3 d’agost, tots de caràcter gratuït.

Aquest matí, el conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, ha donat el detall de la programació i ha volgut assenyalar que “l’objectiu principal d’aquest festival és que l’experiència formi part de l’aprenentatge dels joves, oferint cultura d’arreu del país combinada amb talent del territori”.

El Festival Sota la Palmera manté la programació de caràcter setmanal. Els dimarts serà el torn del cicle el Margalló , on a les 20h i en espais i racons singulars de la ciutat com la Plaça dels Sedassos, el fòrum de la colònia i Pla de la seu, es podran veure actuacions de joves en el camp de la dansa i  la música. Seguidament, els dimecres, arribarà un any més el cicle Àfrica a la Pantalla, ja que des de la conselleria de Cooperació es presenta una programació de cinema els dimecres de juliol, per tercera edició consecutiva participant al FICAC (festival itinerant de cinemes Africans de Catalunya).

Els dijous serà el torn de Nits temàtiques, amb la participació de persones joves que a través de la programació d’estiu Tarragonajove s’involucren davant i darrera de l’escenari. Destaquem la nova nit de la Màgia, que donarà el tret de sortida a la programació el 25 de juny coorganitzada amb el Festival Internacional Teatre Màgic, que portarà un vespre de diversitat de mags i magues d’estils i especialitats. Continuaran les habituals nits de Pallasses, de la dansa, de reggae i del rap, en aquesta darrera es destaca la programació de Meli Perea (Colòmbia- resident a Tarragona) i Masta Quba (Mèxic) cantants free style que treballen en projectes de hip hop feministes.

La programació musical de La Palmera arribarà els caps de setmana d’estiu, divendres i dissabtes; amb artistes i companyies de ressò nacional i estatal acompanyats de grups joves emergents. Els estils son variats però en general propers als joves de diferents edats. El Pony Pisador, Les Testarudes,  Meritxell Nedderman, La Cosina, Svetlana, l'Orquestra Fireluche són alguns dels caps de cartell, que compartiran escenari a la vegada amb grups del territori com Elena García, Roger Conesa, Don Simon i Telefunken,  Maria Moss i  Andrea Grau entre d'altres.

L'activitat central de La Palmera es programa a partir del recull de les demandes de col·lectius i de persones de la ciutat els quals han fet arribar les seves propostes a través de la web Tarragonajove, i així mateix, també és fruït de la col·laboració d’entitats i col·lectius de la ciutat que coorganitzen les accions: Im.perfecta Dansa, Cia Dos de tres, Coopula, Versembrant i Komando Sound i enguany com a novetat de la implicació del Festival Internacional de Teatre Màgic en una de les accions.

D’aquesta manera, l’edició d’enguany compta amb la coorganització d’entitats i col·lectius del territori que s’han implicat en els diferents actes, tots amb un alt component de presència i autoria jove. Avui ens acompanyen algunes d’elles. Es fa palesa la presència sobre l’escenari d’un 60% d’artistes locals i del camp de Tarragona.

Com en l’anterior edició el festival arribarà a diferents indrets de la ciutat i no només es realitzarà en aquest espai. La primera setmana de juliol hi haurà accions a Sant Salvador, Torreforta i el Passeig de les Palmeres, llocs on alguns dels grups i companyies participants de la programació, actuaran en carrers i places per apropar el festival a tota la ciutat.

La programació, dinamització i difusió de les activitats compta amb el finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad (Plan Nacional Sobre Drogas) en el marc del projecte Conecta 3 programa para la prevención, sensibilización y promoción de la salud en contextos de educación, cultura y comunidad que s’impulsa des de les Conselleries de Salut Pública, Igualtat i Joventut.

Segells de reconeixement d'administració oberta