Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2024 La Mostra de Teatre Jove presenta el llibre que repassa els seus 30 anys de trajectòria a la ciutat

La Mostra de Teatre Jove presenta el llibre que repassa els seus 30 anys de trajectòria a la ciutat

La Mostra de Teatre Jove presenta el llibre que repassa els seus 30 anys de trajectòria a la ciutat

Durant aquestes tres dècades al cicle s'han representant 291 obres que han vist 95.000 espectadors
29/02/2024

El Teatre Metropol ha acollit aquesta tarda la presentació de Retrats de Mostra: 30 anys de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona, un llibre que repassa els 30 anys d’aquest cicle a partir de textos d'Enric García Jardí i il·lustracions d'Alba Domingo Basora.

L’acte ha estat presidit pel conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, així com també ha comptat amb la participació de molts dels grups de teatre participants durant aquests anys a la mostra, els quals, a més, han organitzat i dirigit la presentación del llibre d’avui.

El conseller de Joventut ha expressat durant la presentación que “el llibre representa un testimoni del poder de cohesió i l’intercanvi cultural. A través de les seves pàgines es mostra el talent juvenil i la creativitat que hi ha a Tarragona”. García de Castro ha afegit que “des de les conselleries de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Tarragona s’acompanya la Mostra des del primer dia, perquè és un exemple clar de la feina d’aquest departament: potenciar les produccions i la creació cultural juvenil provinent de joves que reclamen suport i vehiculació de les seves propostes artístiques; així com oferir als grups participants, canals de suport, equipaments culturals i juvenils, formació, experimentació, reflexió i finalment, exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals”.   

En el llibre es recopilen història, anècdotes, les emocions i les vivències de testimonis que han donat vida en aquesta mostra al llarg de tres dècades. Retrats de Mostra: 30 anys de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona compta amb el testimoni de 45 persones que expliquen què els ha aportat viure-la de prop des de la interpretació, personal de direcció, de dramatúrgia, d’ aspectes tècnics, ensenyament, la gestió cultural o el públic…

L’obra també inclou les reflexions de les companyies actuals, per tal d’analitzar quin és el present i el futur del teatre jove a la ciutat.

L'escriptor encarregat de coordinar aquesta publicació ha estat Enric G. Jardí. El periodista, conegut per desenvolupar un paper essencial en diferents escenes de la cultura de la ciutat, al llarg d’aquest any s’ha encarregat d’entrevistar a diversitat d’actors i actrius, directors i directores i membres clau del teatre juvenil, donant una visió única de l’evolució del teatre de la ciutat. El llibre ofereix una panoràmica completa a través dels testimonis que han definit l’escena teatral juvenil.

L’il·lustradora Alba Domingo ha sigut l’encarregada de captar l’essència de les històries de cada testimoni del llibre per representar-les visualment. La seva implicació i contribució ha sigut essencial.

Durant l’acte, els grups de teatre jove han fet un homenatge a Mercè Sardà, professora de llengua i literatura de l’INS Martí Franquès, creadora del grup de teatre Vis de Vanadi i que va ser la impulsora d’aquesta programació l’any 1993 amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona.

La Mostra de Teatre Jove de Tarragona en dades

Durant aquests 30 anys s’han representat a la Mostra 291 obres teatrals, més de 110 d’aquestes, de creació pròpia. Han passat per la Mostra 95.000 espectadors. A banda, el cicle ha comptat amb  75 propostes formatives i laboratoris teatrals i l’acompanyament de 75 professionals que han format part del seu Consell Assessor.

Segells de reconeixement d'administració oberta