Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2024 Tarragona celebra l'Any Nou Xinès, any del Drac

Tarragona celebra l'Any Nou Xinès, any del Drac

Tarragona celebra l'Any Nou Xinès, any del Drac

L’Associació d’estudiants xinesos de la URV porten tradicions i cultura a l’Espai Jove Kesse
15/02/2024

Demà divendres 16 de febrer a les 20 h l’Espai Jove Kesse acollirà la celebració de l’any Nou Xinès, un esdeveniment que enguany han organitzat l’Associació d’estudiants i investigadors xinesos de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i que acull Joventut, per tal de conèixer millor les seves tradicions i costums. Mitjançant una presentació, ens aproparan als seus rituals i costums, permetent-nos fer un viatge simbòlic a la celebració de l’any del Drac. Experimentarem la bellesa de les cançons tradicionals xineses, una exhibició d’instruments musicals característics i fins i tot tindrem l’oportunitat de gaudir del ball amb canya de bambú.

Dins la celebració i sempre al Kesse, demà a partir de les 18.30 h, els membres d’aquesta associació ens oferiran un taller de cal·ligrafia xinesa, per tal d’aprendre els trets bàsics d’aquest art ancestral i el divendres 23 a partir de les 18 h, ens oferiran un taller de cuina xinesa per aprendre a fer postres.

La celebració a la plaça Corsini

Paral·lelament, la comunitat xinesa de Tarragona, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, la URV, l’Associació de xinesos de Tarragona, l’aula de Xinès i l’Associació d’estudiants i investigadors xinesos a Tarragona; sortiran al carrer el cap de setmana vinent, a partir de dissabte 24 de febrer per tal de compartir amb tots nosaltres, aquesta celebració tan important.

L’any Nou xinès portarà a la Plaça Corsini des de les 10 i fins a les 19 h, una fira cultural amb gran varietat d’activitats, tallers, degustacions i jocs tradicionals. Així mateix, durant tot el matí s’han programat espectacles culturals que van des d’un recital de poesia xinesa, la dansa del Drac, actuacions musicals o exhibicions de kungfú entre d’altres.

El símbol del drac xinès

Aquest 2024 és l’any del drac, dins el calendari xinès dels 12 animals. A la cultura xinesa, el drac és un símbol molt arrelat i de gran significat. A diferència de les tradicions i cultures orientals, on el drac és vist com un ésser maligne, a la Xina és considerat un element benèvol, poderós i afortunat. L’Any del Drac és doncs particularment especial i considerat un temps de gran fortuna i potencial.

Segells de reconeixement d'administració oberta