Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Nova Ciutadania 2022 La II Nit de les Religions de Tarragona finalitza amb èxit de participació i motivació

La II Nit de les Religions de Tarragona finalitza amb èxit de participació i motivació

La II Nit de les Religions de Tarragona finalitza amb èxit de participació i motivació

Prop de 5.000 persones han assistit als 25 actes i espais de trobada
18/10/2022

La II Nit de les Religions de Tarragona, que ha tingut lloc del 13 al 16 d’octubre, finalitza amb un balanç positiu pel que fa tant a la participació com a la qualitat de les propostes. Coorganitzada per la Conselleria de Participació Ciutadana, Districtes i Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona i AUDIR, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional,  la Nit de les Religions ha ofert fins a vint-i-cinc actes i múltiples espais de trobada i diàleg entre creients i no creients i entre creients de les diferents tradicions religioses. 

Els actes han estat realitzats per una vintena de comunitats religioses de la ciutat, així com també per entitats no religioses, i han servit per donar visibilitat a la diversitat de creences i a la pluralitat de conviccions presents al municipi. Si actualment a la ciutat de Tarragona hi són presents gairebé totes les religions del món, la majoria d’elles han participat de manera activa a la Nit de les Religions, una Nit que ha crescut en relació a la de la primera edició, celebrada el desembre del 2021, que va oferir dinou actes. 

La consellera de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, ha valorat “d’exitosa” aquesta segona edició de la Nit de les Religions. “S’han superat les expectatives. Pel que fa a l’afluència de públic, el nombre d’assistents als actes s’ha duplicat respecte la primera edició arribant a un total de 5.000 persones”. La consellera Varas fa també una valoració positiva a nivell qualitatiu, “els vint-i-cinc actes han fet palès l’entusiasme amb què les comunitats s’han donat a conèixer a la ciutadania i la normalitat amb què volen ser tractades, així com la bona disposició amb la qual han respost als dubtes i a les qüestions que han plantejat les persones que els han visitat”. 

Al llarg d’aquesta II Nit de les Religions, que ha durat quatre jornades, s’han celebrat tota mena d’actes, des de conferències i taules rodones fins a tallers participatius, degustacions gastronòmiques, projeccions audiovisuals i concerts, passant per activitats familiars i adreçades al públic infantil. També s’han realitzat celebracions litúrgiques i pràctiques de meditació i contemplació. La consellera Paula Varas ha destacat que "d’aquesta manera, la Nit de les Religions ha promogut de manera activa el dret fonamental de les persones a viure d’acord amb les seves creences i conviccions, ja siguin religioses o no religioses, i ha reforçat la idea que conèixer-se mútuament afavoreix la convivència en pau, ja que el respecte entre persones diverses s’incrementa a mesura que creix el mutu coneixement". 

La II Nit de les Religions, a més a més, ha donat visibilitat a la diversitat interna en el sí de les diferents tradicions religioses. Prova d’això és que la comunitat catòlica ha realitzat cinc actes, com també ho ha fet la comunitat evangèlica o protestant, i que el cristianisme ortodox també ha celebrat una activitat. L’islam s’ha fet visible a través de quatre actes diferents, s’han celebrat dues activitats relacionades amb el món jueu, hi han participat dues entitats budistes i fins i tot la comunitat sikh, la fe bahà’í i l’espiritualitat laica han ofert, cada una d’elles, una activitat. 

Amb tot, les tradicions religioses representades a la II Nit de les Religions de Tarragona, i les entitats participants, han sigut: Cristianisme catòlic (Carmelites Descalces, Comité Óscar Romero, Museu Bíblic, Parròquia de Sant Pere i Sant Pau, Stella Maris, l’Apostolat del Mar; cristianisme evangèlic (Església Cristiana Familiar Moriah, Església Evangèlica Baptista de Tarragona, Església de Filadèlfia, Església Tarragona Barri del Port, Omega Solution Ministry); cristianisme Ortodox (Parròquia Ortodoxa Romanesa Sants Bisbes Calinic de Cernica i Fructuós de Tarragona); islam (Centre Cultural Islàmic de Campclar, Centre Islàmic Arrahma, Diàspora senegalesa, Associació Adalil, Cultura i Espiritualitat); judaisme (Ruta per la Tarragona Jueva, Associació Estació Klezmer); budisme (Associació Zen Dana Paramita, Dharma Gaia i CEB amb el suport de URV, Boddhisattva Guillermo Aza); sikhisme (Gurdwara Sahib Tarragona); fe bahà’í (Comunita Bahà’í de Tarragona); espiritualitat laica (Antonio Blay); entitats o institucions no religioses (Amigues i amics de la UNESCO de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili); i activitats interreligioses (Festa intercultural de Sant Pere i Sant Pau). 

Segells de reconeixement d'administració oberta