Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Nova Ciutadania 2022 L'alcalde Ricomà comparteix el sopar del Ramadà amb la comunitat musulmana de Sant Pere i Sant Pau

L'alcalde Ricomà comparteix el sopar del Ramadà amb la comunitat musulmana de Sant Pere i Sant Pau

L'alcalde Ricomà comparteix el sopar del Ramadà amb la comunitat musulmana de Sant Pere i Sant Pau

La Conselleria de Nova Ciutadania ha facilitat aquestes setmanes espais de domini públic per realitzar les oracions
27/04/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de la directora Territorial d’Igualtat i Feminismes, Eva Ferran; la consellera de Nova Ciutadania de l'Ajuntament, Paula Varas, i la consul del Marroc, Saloua Bichri, han compartit aquest vespre una jornada de ruptura del dejuni del mes del Ramadà amb els veïns i veïnes musulmanes de Sant Pere i Sant Pau.   

Abans del sopar, que ha tingut lloc a la plaça de la Sardana, l’alcalde Ricomà ha expressat que "actes com aquest permeten la comunitat musulmana de Tarragona compartir les seves tradicions i creences amb els seus veïns creant un espai de convivència que ens enriqueix com a ciutat.”  Ricomà ha agraït a tots els allí presents la possibilitat de compartir el sopar i ha conclòs manifestant que "Tarragona és i serà una ciutat multicultural i integradora. El futur de Tarragona el farem entre tots, el farem junts"

Durant l’iftar comunitari, o acte de ruptura del dejuni del Ramadà, la comunitat musulmana de Sant Pere i Sant Pau ha assistit a la darrera oratòria del dia i a un sopar col·lectiu amb plats tradicionals magrebís.   

L’iftar comunitari ha comptat també amb representants de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau i l'Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau. L’acte ha estat organitzat per l’Associació Musulmana Assalam amb la col·laboració de la Conselleria de Nova Ciutadania i amb el suport de l’IMSST. 

Durant aquest mes i fins al 2 de maig es realitzen altres sopars populars de Ramadà a cada barri de la ciutat, tots gratuïts i oberts a tota la ciutadania.   

El paper facilitador de la Conselleria de Nova Ciutadania   

La Conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona ha desenvolupat durant tot aquest mes que dura el Ramadà actuacions entorn la seva celebració, que s’allargarà fins el proper dilluns 2 de maig. Per una banda, ha facilitat espais de domini públic per realitzar les oracions i garantir així el dret de culte.  En segon terme, ha col·laborat en la celebració comunitària de sopars populars com el d’avui. I finalment, ha dut a terme una campanya comunicativa de sensibilització adreçada a tota la ciutadania per tal de conèixer millor què és i què significa el Ramadà per a la comunitat islàmica de Tarragona amb l’objectiu de fomentar el respecte mutu i la convivència de tot el veïnat.   

Segells de reconeixement d'administració oberta