Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Nova Ciutadania 2022 Tarragona acull avui i demà el I Congrès de Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona

Tarragona acull avui i demà el I Congrès de Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona

Tarragona acull avui i demà el I Congrès de Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona

Pau Ricomà: "El gran repte que tenim a Tarragona és la convivència plena entre tota la ciutadania"
28/10/2022

L’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha inaugurat aquest divendres el I Congrés de Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona, que organitza la conselleria de Nova Ciutadania i que se celebra durant tot el dia d’avui i demà al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.  

Durant dos dies el certamen serà l'epicentre del debat sobre les polítiques migratòries del futur amb la presència de comunitats tarragonines amb arrels en diferents països. 

A l’acte inaugural també han assistit el subdelegat del Govern d’Espanya a Tarragona, Joan Sabaté; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; i la consellera de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas

L’alcalde ha expressat que “el gran repte que tenim és la convivència plena entre tots, i que tots els ciutadans siguin agents actius de la ciutat. El racisme és una lacra que fa pobra i injusta la ciutat”.  

La consellera Paula Varas ha destacat que  aquest primer Congrés “vol crear un espai de diàleg on ens relacionem tots i totes, persones migrades i no, com a iguals – i ha conclòs – les migracions no és un problema, és una realitat”. 

Durant l’obertura, tant el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, com el subdelegat del Govern d’Espanya a Tarragona, Joan Sabaté,  han celebrat la iniciativa duta a terme per la conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament i han desitjat “que el Congrés serveixi per crear i compartir coneixements en matèries migratòries”. 

Tot seguit ha tingut lloc la primera conferència del Congrés a càrrec de la Directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme, Eunice Romero sota el títol "Cap a on van les polítiques migratòries?". 

Més de 70 comunitats, tècnics, entitats i acadèmics participen del I Congrés de Migració i Interculturalitat a Tarragona. Durant aquests dos dies hi haurà debats i intercanvi amb entitats socials i culturals amb arrels a Paraguai, Bolívia, Polònia, Palestina, Colòmbia, Ghana, Catalunya, País Bassarí, Marroc, Uruguai, Xile, Senegal, Poble Indígena Biafra, Perú, Andalusia, Nigèria, Xina, Bulgària, Equador, Ucraïna, Brasil, Romania, Marroc, Itàlia, México, Hondures i Argentina.  

El Pavelló Firal del Palau acollirà demà des de primera hora del matí desenes de parades de gastronomia i tastets del món, espais de debat i reflexió, fira de mostra intercultural d’entitats del Camp de Tarragona, estands d’artesania, mostres musicals i de cultura popular i folklore. 

Per a més informació, consulteu el web https://congresintercultural.com/.

Segells de reconeixement d'administració oberta