Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Nova Ciutadania 2023 Aquesta primavera arriba una nova edició dels Tallers Interculturals

Aquesta primavera arriba una nova edició dels Tallers Interculturals

Aquesta primavera arriba una nova edició dels Tallers Interculturals

Fins al 29 de maig es poden descobrir cuines d'arreu del món al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau
Aquesta primavera arriba una nova edició dels Tallers Interculturals Foto: Mauri.
28/03/2023

La Conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona ha engegat aquest dilluns una nova edició dels Tallers Interculturals. Des d'aquesta setmana fins al mes de juny, més d'una vintena de propostes entre tallers i xerrades adreçades a tota la ciutadania amb l'objectiu d'oferir a tothom una sèrie de cursos impartits per ciutadanes i ciutadans de diversos orígens.

Segons ha expressat la consellera de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, la iniciativa busca generar espais de diàleg intercultural entre els grups poblacionals, contribuint a la convivència, socialització i preservació de sabers i pràctiques tradicionals que enriqueixen la diversitat de la ciutat, visibilitzant el potencial expressiu i artístic de les persones migrants". 

Entre les propostes es troben un taller de química en família al Centre Cívic de Torreforta, un taller de vestits i accessoris africans i un altre de batucada familiar al Centre Cívic de Sant Salvador, un taller de dansa africana al Centre Cívic de Bonavista, un taller de música amb l'orquestra internacional Tarraco Street Orchestra a la Capsa de Múisca, un vermut de les cultures al parc de l'Amfiteatre, dues xerrades sobre el dol migratori i sobre els mites de l'alimentació i l'immigració a l'IMET i a la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials (pl. Prim), exhibicions de danses del món el primer i tercer dissabte del mes d'abril al mercat de la Pagesia, un taller de caràcters xinesos i un altre sobre la història del drac xinès

En aquesta edició, la programació torna a comptar amb els tallers gastronòmics interculturals ‘Cuines del món’. Segons la consellera Paula Varas, “la cuina juga un rol fonamental en la identitat dels pobles perquè és cultura, perquè és una qüestió social i, en definitiva, perquè és un llenguatge, una manera de comunicar-nos”. 

Amb l’objectiu, doncs, de conèixer la cultura d’altres països a través de la seva cuina, en aquesta segona edició es podrà aprendre a fer menjars de vuit països diferents. L'edició va començar aquest dilluns a la tarda quan cuiners del Salvador, Hondures i Nicaragua van ensenyar a fer els principals plats típics de la cuina centreamericana. Durant l’abril es podrà descobrir més gastronomia d’Amèrica del Sud com l’arròs paisa de Colòmbia (3 d’abril), les sopaipillas i empanades xilenes (24 d’abril) i les chipas i cocidos de Paraguai (24 d’abril). I al maig es podrà descobrir la cuina ucraïnesa (8 de maig), les postres africanes (15 de maig), especialitats xineses (22 de maig) i la gastronomia tradicional de Bulgària (29 de maig). 

Tots els tallers de cuina es faran al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau de 17.30 a 19.30 h.

Les persones interessades a participar als Tallers Gastronòmics Interculturals poden inscriure’s gratuïtament al web de la xarxa de Centres Cívics i al correu electrònic novaciutadania@tarragona.cat.

Segells de reconeixement d'administració oberta