Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Nova Ciutadania 2023 Tarragona celebra demà l'Any Nou xinès, el del conill d'aigua

Tarragona celebra demà l'Any Nou xinès, el del conill d'aigua

Tarragona celebra demà l'Any Nou xinès, el del conill d'aigua

Durant el matí, la plaça de Corsini acollirà una fira d’artesania xinesa, una exhibició de taekwondo, tallers d’escriptura i tastos gastronòmics
03/02/2023

L’Ajuntament de Tarragona organitza demà una festa de benvinguda a l’Any Nou xinès amb la col·laboració de la Taula Intercultural de Tarragona, el Centre d’Estudis Hispànics de la Universitat Rovira i Virgili, l’Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos i l’Associació Xinesa de la Província de Tarragona i l’Aula de Xinès a Tarragona. Amb l’objectiu d’apropar les tradicions i la cultura xinesa, de 10 a 14.30 h, la plaça de Corsini acollirà diferents propostes gratuïtes que van des d’activitats d’artesania xinesa una exhibició de taekwondo, tallers d’escriptura, tastos gastronòmics i venda de productes típics de la cultura xinesa.

“És una fira cultural oberta a tots els públics que pretén visibilitzar les diferents associacions xineses i mostrar, a través de diferents activitats, la cultura xinesa”, explica la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas. A l’acte de presentació també hi participarà el cònsol general de la Xina.

L’Any Nou xinès, també denominat la Festa de la Primavera, és la festivitat tradicional més important del calendari xinès. A la cultura xinesa, l’any 2023 se celebra el 4721, l’any del conill d’aigua. Tarragona, conscient de la importància d’aquesta festivitat al calendari xinès, ha volgut sumar-se a la celebració com una eina més per apropar les diferents cultures que conviuen a la ciutat.

Segells de reconeixement d'administració oberta