Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2022 Un total de 22 cellers participen en l'Embutada 2022

Un total de 22 cellers participen en l'Embutada 2022

Un total de 22 cellers participen en l'Embutada 2022

Els dies 5 i 6 de novembre arriba la sisena edició de la Festa del Vi Novell, que omplirà la Part Alta de tastos, activitats i concerts
Un total de 22 cellers participen en l'Embutada 2022 Foto: Tjerk van der Meulen.
24/10/2022

El cap de setmana del 5 i 6 de novembre, la plaça del Rei de la Part Alta de Tarragona acollirà la sisena edició de l’Embutada, la Festa del Vi novell que rememora la celebració dels pescadors i castellers per l’arribada de la verema.

Segons l’alcalde, Pau Ricomà, “després de l’èxit de l’any passat, des de Tarragona Turisme tornem a donar suport a l’associació Santa Teca en l’organització d’aquest esdeveniment”. Per a l’alcalde i conseller de Turisme, “aquesta festa és molt especial perquè recupera una de les tradicions més esteses al segle XIX a la Part Alta, la de beure el vi acabat d’elaborar amb un embut de llautó”. 

Seguidament, Berna Ríos, de l’Associació Santa Teca, ha desgranat el programa i ha explicat que en total hi participaran 22 cellers a la festa. Com a novetat d’enguany, la festa tindrà un acte previ el dia abans, divendres, amb la projecció de la pel·lícula Revolució líquida, de Clara Isamat, i un tast de vins novells, tot a l’església de Sant Miquel del Pla.

L’epicentre, a la plaça del Rei

Durant el cap de setmana, la plaça del Rei serà l’epicentre de la festa amb una zona de tastos, de gastronomia i mostres d’oficis (llauner, vidrier i cisteller). A la zona de tastos, els establiments El Cortijo, Quidel, El Tamboret i La Clotxa, oferiran productes gastronòmics del territori, i els 22 cellers de les DO Tarragona, Conca de Barberà, Priorat, Montsant, Terra Alta, Baix Penedès, Catalunya, Cava i Costers del Segre presentaran el primer vi de l’any, que serviran directament de la bota, la damajoana o l’ampolla.

Més enllà de la plaça del Rei, dissabte al matí s’oferiran visites guiades amb recreacions històriques a càrrec d’Argos Tarragona pels antics cellers de la Part Alta. També es farà un taller de cistelleria i la conferència ‘L’Embutada, ADN tarragoní per xalar amb el vi’, a càrrec de Jordi Bertran a l’Espai Turisme. A més, dissabte i diumenge a l’hora del vermut, la plaça del Rei serà escenari de Carles Belda i Joan Colomo, respectivament. Genís Bagés i Lenand, en canvi, actuaran dissabte a l’església de Sant Miquel del Pla. 

Consulteu la programació completa de l'Embutada 2022 al web de Tarragona Turisme.

Segells de reconeixement d'administració oberta