Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2023 Tarragona espera els visitants per Tots Sants amb una potent agenda d'actes

Tarragona espera els visitants per Tots Sants amb una potent agenda d'actes

Tarragona espera els visitants per Tots Sants amb una potent agenda d'actes

Propostes com l’Embutada, ‘Tarrorífic’, la Mitja Marató o el Castaween conformen una oferta diversificada i per a tots els públics
Tarragona espera els visitants per Tots Sants amb una potent agenda d'actes Foto: Manel R. Granell.
26/10/2023

Tarragona encara ja el pont de Tots Sants, que pel calendari de la festivitat de l’1 de novembre s’allarga enguany del 27 d’octubre al 5 de novembre, amb una oferta d’actes important que van de la gastronomia a les visites guiades fins a la clàssica cita esportiva de la Mitja Marató.

La consellera de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Montse Adan, ha explicat al respecte que “l’objectiu principal de la gestió turística municipal és que Tarragona esdevingui una destinació atractiva els 365 dies de l’any, perquè és el que al final descongestiona i beneficia totes les parts: sector, visitants i població local”.

“El monocultiu i l’estacionalitat no són sostenibles a llarg termini i el que busquem tots els gestors públics és la sostenibilitat” ha continuat la consellera. “En aquest sentit —ha conclòs— és prioritari d’una banda desestacionalitzar la demanda, explorant aquelles formes de turisme que ho faciliten: turisme cultural i de city break, turisme esportiu i gastronòmic o turisme de negocis i esdeveniments; i de l’altra, diversificar l’oferta i fer-la més accessible, integrada, unificada i repartida en diferents moments de l’any”.

Amb la voluntat d’aglutinar tota aquesta oferta, des del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona es facilita l’accés a l’oferta turística i cultural des del web i des de les oficines d’atenció turística.

De l’Embutada a ‘Tarrorífic’, passant per la Mitja Marató

Entre les activitats que podrà trobar el visitant per als dies del pont de novembre, hi haurà la clàssica Embutada o festa del vi novell, una de les propostes gastronòmiques més destacades de l’any, en què població, visitants i productors locals celebren una festa que convida a recuperar la memòria i la tradició vitivinícola i posa en valor l’embut. La cita tindrà lloc del 4 al 5 de novembre a diferents espais de la Part Alta i esdevé un complement perfecte a tradicions tan típiques com les parades de castanyes i els panellets, productes estrella de la festivitat a Catalunya.

Una altra proposta amb regust clàssic és la Mitja Marató Ciutat de Tarragona, cita imprescindible per als amants de l’esport, integrada en el circuit de curses del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, i que enguany repeteix el circuit estrenat l’any passat amb la Part Baixa com a punt de sortida, amb la previsió que hi participin 1.500 esportistes el proper diumenge 5 de novembre.

En l’apartat cultural, per Tots Sants torna Tarrorífic, que es consolida com el referent al territori al voltant del món de la mort, del terror i de la por a través de la cultura. Durant el pont, dues sessions de la visita guiada Llegendes de Tarragona esperen els dies 3 i 4 de novembre els turistes i locals més agosarats.

Les visites guiades i les activitats al voltant de la història marquen l’oferta del Museu d’Història de Tarragona (MHT), que estrena el diumenge 27 d’octubre l’activitat infantil L’estrany sepulcre egipci i continua amb la ruta Tarragona Llegendària, amb sessions el 27 d’octubre i el 3 de novembre. Per la seva banda, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ofereix diferents activitats, com ara la visita guiada L’enigma de Centcelles i la visita al Teatre romà.

El turisme de natura també té el seu espai durant la Castanyada, amb la visita a l’entorn natural de Tamarit, el proper diumenge 29 d’octubre, que inclou una passejada amb activitats per l’espai natural de la desembocadura del riu Gaià i l'Hort de la Sínia.

En l’apartat comercial, prop d’una quarantena de comerços de la ciutat participaran en la campanya Castaween de l’associació de comerciants La Via T on hi prenen part, també, l’acadèmia Bill’s English School, l’Ajuntament de Tarragona i la Cambra de Comerç i en què els participants posaran en oferta diferents productes estrella durant els dies del pont.

Les activitats del festival de fotografia SCAN, de la temporada de tardor d’arts escèniques als teatres de Tarragona o del centre d’arts contemporànies Mèdol són altres propostes que completen l’oferta per a aquest pont de novembre, i que es pot trobar a www.tarragonaturisme.cat i a https://agenda.tarragona.cat.

Segells de reconeixement d'administració oberta