Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2024 La tercera edició del cicle TAU s'éstén a la ciutat

La tercera edició del cicle TAU s'éstén a la ciutat

La tercera edició del cicle TAU s'éstén a la ciutat

El cicle començarà el 14 de juny amb un concert gratuït a l’aire lliure, a la pèrgola del Serrallo
La tercera edició del cicle TAU s'éstén a la ciutat Joan Carles Borrachero
03/06/2024

Aquest dilluns ha tingut lloc en roda de premsa la presentació del cicle de concerts que l’Agrupació de Música Antiga de Tarragona – TAU organitza per tercer any. Durant la presentació, la consellera de Turisme, Montse Adan, ha destacat la feina que porta a terme cada any aquesta agrupació i la voluntat de l’Ajuntament de “donar suport del Patronat de Turisme i també la Conselleria de Cultura, per tal que els concerts arribin a tots els punts de la ciutat, alguns de caràcter gratuït i a l’aire lliure”. Així doncs, els dies 14, 15, 21 i 22 de juny, “el cicle TAU 2024 arribarà a diferents punts de la ciutat i de manera innovadora ho farà també a la pèrgola del Serrallo i al Tinglado 1, a banda d’un escenari ja més habitual com és la Catedral”.
Per la seva banda, Marc Guerris, de l'Agrupació de Múscia Antiga de Tarragona - TAU, ha fet incís en els dos pols en què transcorrerà el cicle: la Catedral i el Port, destacant el caràcter extraordinari del Tinglado 1 com a sala de concerts. En el mateix sentit, s'ha pronunciat el director del festival, Xavier Pastrana, que ha explicat el caràcter símilar quant a l'acústica del Tinglado i una església, abans de desgranar el programa.
El cicle començarà el 14 de juny amb un concert gratuït a l’aire lliure, a la pèrgola del Serrallo, on Arianna Savall i el seu grup Hirundo Maris mostraran la seva proposta d’early fusion. Pastrana ha volgut remarcar el caràcter obert i gratuït del concert com a una gran oportunitat perquè tothom qui vulgui tingui l'oportunitat d'apropar-se a la música antiga. 
L’endemà, 15 de juny el públic tindrà ocasió d'escoltar a la Catedral la soprano internacional Marta Mathéu, de qui Montse Adan ha destacat que "porta el nom de Tarragona per tot el món", interpretant himne a Santa Tecla del segle XVIII que fa poc més d’un any es va recuperar de l’arxiu musical de la Catedral de Tarragona. 
Una setmana després, el dia 21, serà el torn de la Camerata Patrimonio Sonoro, guanyadors de la convocatòria Talent TAU, escollits entre una dotzena de propostes de joves intèrprets de música antiga. Sobre aquesta novetat, l'organització ha explicat que es va obrir una convocatòria adreçada a joves músics de fins a 25 anys de tota Espanya per donar-los l'oportunitat de tocar en un festival i obrir el cicle a nous valors. El Talent TAU neix enguany amb vocació de continuïtat, segons han detallat Pastrana i Guerris.
La clausura del cicle anirà a càrrec de l’Ensemble O Vos Omnes, qui interpretarà la cantata n. 4 de Johann Sebastian Bach (Christ lag in Todesbanden) i la cèlebre obra Membra Jesu Nostri de D. Buxtehude.
“Tenim la gran sort de tenir grans professionals de la música a la ciutat i comptem sempre amb la seva complicitat a l’hora de fer activitats i noves propostes, així que només em queda agrair la feina de TAU i el seu director i dir que des del Patronat Municipal de Turisme volem donar veu a aquest sector, també i fer que els nostres visitants puguin gaudir de tota l’activitat cultural de la ciutat” ha conclòs la consellera Adan per tancar la roda de premsa.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta