Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2024 Les ciutats patrimoni de la humanitat es promocionen al Canadà i els Estats Units

Les ciutats patrimoni de la humanitat es promocionen al Canadà i els Estats Units

Les ciutats patrimoni de la humanitat es promocionen al Canadà i els Estats Units

L’alcalde Rubén Viñuales encapçala la delegació del Grup durant la promoció que les quinze destinacions fan juntament amb Turespaña i Paradores
21/03/2024

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) promociona des de dimecres la seva oferta turística a Canadà i Estats Units entre operadors turístics, agents de viatges i mitjans de comunicació dels dos països nord-americans. L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, encapçala com a membre de la Comissió Executiva la delegació del Grup durant la promoció que les quinze destinacions fan juntament amb Turespaña i Paradores.

El primer acte de la gira de promoció va tenir lloc ahir dimecres al Hilton Toronto Marham Suites i va comptar amb la participació de 45 professionals del sector turístic de Toronto, a més de la consellera de l’Oficina Espanyola de Turisme al país, Bárbara Couto. La segona part del viatge farà escala aquest dijous a Chicago, en un acte amb 80 membres de l’Associació de Professionals del Sector Turístic ASTA (American Society of Travel Advisors) que comptarà amb la participació de la consellera de l’Oficina Espanyola de Turisme als EUA, Ángela Castaño.

Des de Canadà, Viñuales ha destacat que la reunió amb el sector turístic de Toronto ha servit per convidar-los a “descobrir l’immens llegat de les quinze ciutats i recomanar-les com a destinacions preferents en els propers mesos”. “Tenim nuclis històrics monumentals, grans esdeveniments culturals i tradicions que omplen les nostres ciutats de vida en diferents èpoques de l'any. A més a més, som ciutats acollidores i obertes, on els visitants també poden gaudir del nostre patrimoni natural, que inclou des de platges a parcs naturals. Representem tota la potència, diversitat i riquesa de la marca Espanya, concentrada en un grup de 15 ciutats úniques”, ha finalitzat el batlle tarragoní.

Per la seva banda, el president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i alcalde de San Cristóbal de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, ha destacat sobre la primera part de l’acció que “el 2023 van arribar a Espanya 656.984 turistes canadencs, fet que suposa un increment del 46% respecte de 2019, i representa la xifra més alta de la sèrie històrica, de manera que les expectatives de creixement en aquest mercat són molt favorables”.

Sobre la segona part del viatge, amb la promoció als Estats Units, el president del Grup ha fet incís en el fet que “Estats Units és un mercat que registra creixement notable i ràpid”. L’any 2023, 3,8 milions de turistes procedents dels EUA van visitar Espanya i el creixement interanual va ser d’un 28% en volum turístic, un 50% en despesa i un 28,4% en pernoctacions hoteleres. Finalment, Gutiérrez ha destacat les noves rutes aèries amb els dos països nord-americans com a una oportunitat.

Segells de reconeixement d'administració oberta