Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2024 Rubén Viñuales es reuneix a Fitur amb Raquel Sánchez per demanar un Parador a Tarragona

Rubén Viñuales es reuneix a Fitur amb Raquel Sánchez per demanar un Parador a Tarragona

Rubén Viñuales es reuneix a Fitur amb Raquel Sánchez per demanar un Parador a Tarragona

L’alcalde de Tarragona destaca que “Tarragona ha fet les primeres passes per aconseguir un equipament que la ciutat vol i mereix”
26/01/2024

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, s’ha reunit aquest divendres a FITUR amb la presidenta de Paradores, Raquel Sánchez, per plantejar la demanda de Tarragona d’albergar un Parador Nacional.

Si ahir la ciutat aconseguia el compromís del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) per reclamar aquest equipament a Tarragona, Baeza i San Cristóbal de la Laguna, avui s’ha traslladat aquesta demanda durant l’acte de renovació del conveni del GCPHE amb Paradores, tant per part del Grup com, de manera individual, en la reunió entre l’alcalde i la presidenta de Pararadores.

Durant l’acte, el president del Grup i alcalde de San Cristóbal de la Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, ha fet pública aquesta reclamació: “El propòsit del Grup és comptar amb un Parador a les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat i de fet estem esperant que molt aviat arribi un parador a Tarragona, Baeza i San Cristóbal de la Laguna”.

Per la seva banda, Raquel Sánchez ha manifestat en acabar la reunió que “és un orgull que cada cop més ciutats apostin per la nostra marca, perquè dona fe del seu prestigi, i per tant, recollim la demanda de Tarragona per estudiar-la i obrir la via per a un futur Parador a la ciutat”.

Rubén Viñuales ha assegurat al seu torn en finalizar la reunió amb Raquel Sánchez que “Tarragona ha fet les primeres passes per aconseguir un equipament que la ciutat vol i mereix”. “Hem traslladat a la presidenta de Paradores la reclamació de Tarragona i també hem plantejat diferents espais —ha continuat. “El compromís del Grup de Ciutats Patrimoni i la bona predisposició de Paradores per atendre la reclamació de Tarragona és un fet i això ens fa sortir de Fitur amb una gran satisfacció per la feina feta”, ha conclòs el batlle tarragoní.

Una valoració “molt positiva” de Filtur 2024

L’alcalde Viñuales ha fet avui una valoració “molt positiva” del pas de Tarragona per Fitur, “no només pels avenços aconseguits per al futur Parador, sinó també per les possibilitats que s’obren amb l’arribada dels creuers de MSC Cruceros els divendres d’abril a octubre, que facilita que els passatgers puguin passar un cap de setmana a Tarragona; per l’acord amb Ouigo, que amb la seva parada a Tarragona ens obre encara més als mercats estratègics propers de l’Aragó i Madrid; i per la renovació del conveni del Grup amb Turespaña, que fa visible Tarragona a les oficines de turisme de tot el món”.

En els tres dies d’estada a Fitur, la delegació tarragonina ha mantingut una trentena d’actes, presentacions, trobades i reunions per abordar aspectes estratègics de la promoció turística de la ciutat, com són el transport de passatgers, el turisme d’escapada o el de creuers i les aliances amb socis com el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que, segons ha assegurat l’alcalde “proporcionen a la ciutat un paraigua de prestigi i unes possibilitats de promoció perquè Tarragona sigui reconeguda arreu”.

Entre els actes més destacats a Fitur, figuren l’assemblea general del GCPHE i la comissió tècnica de turisme, la renovació dels convenis del Grup amb Turespaña i Paradores, la presentació de l’acord entre MSC, Global Ports Tarragona i els patronats de turisme de la Diputació i l’Ajuntament de Tarragona o els convenis amb Ouigo i Haya Peregrinaciones.

Segells de reconeixement d'administració oberta