Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2024 Tarragona aconsegueix el compromís del Grup de Ciutats Patrimoni per reclamar un parador a la ciutat

Tarragona aconsegueix el compromís del Grup de Ciutats Patrimoni per reclamar un parador a la ciutat

Tarragona aconsegueix el compromís del Grup de Ciutats Patrimoni per reclamar un parador a la ciutat

El Grup traslladarà la demanda en la renovació del conveni anual amb Paradores de demà a Fitur i Viñuales es reunirà amb la directora de l’ens per plantejar-ho
25/01/2024

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha anunciat aquest dijous des de Fitur que Tarragona ha aconseguit el compromís del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) perquè l’organisme demani un Parador per a Tarragona. “Paradores és un dels principals socis del Grup —ha afirmat l’alcalde— i per tant té tota la lògica que les tres ciutats que encara no comptem amb aquest equipament en tinguem un”.

Viñuales ha fet l’anunci després de l’assemblea general del Grup a Fitur i ha afegit que “s’ha arribat a un acord per plantejar demà divendres la demanda durant la signatura del conveni anual amb Paradores, també a Fitur”. A banda, l’alcalde ha avançat que es reunirà amb la directora de l’ens, Raquel Sánchez, per plantejar-li també de manera individual la demanda de la ciutat.

Respecte de l’assemblea celebrada aquest dijous, l’alcalde Viñuales ha volgut destacar que “per a Tarragona el Grup és una via per promocionar la ciutat arreu del món a través d’una marca que representa el millor del patrimoni a Espanya” i ha destacat “l’ambiciós pla de promoció internacional que s’ha acordat per a enguany”.

El president del GCPHE i alcalde de San Cristóbal de la Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, ha informat en acabar l’assemblea que el Grup impulsarà una campanya de promoció internacional als Estats Units, Canadà, Àsia i diferents països europeus, en un any, 2024, que “suposarà una gran projecció per a les Ciutats Patrimoni, amb accions de les 15 destinacions amb Turespaña a través de les oficines de Turisme de tot el món”. El president ha anunciat també un espectacle de drons a totes les ciutats.

L’agenda de Tarragona amb el GCPHE continuarà aquesta tarda a partir de les 16 h, quan es renovarà amb Turespaña l’acord de col·laboració a l’estand de l’organisme a Fitur, un acte que comptarà també amb l’assistència de la delegació tarragonina encapçalada per l’alcalde, a qui acompanyen el conseller de Turisme Esportiu, Berni Álvarez, i la consellera de Turisme, Montse Adan.

Acord amb Ouigo i trobada amb Paradores demà

L’alcalde de Tarragona és present a Fitur durant el dia d’avui i demà, amb una intensa agenda que inclou les accions amb el GCPHE i també de forma individual. En aquest segon apartat, aquesta tarda Viñuales signarà un acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i la companyia d’alta velocitat Ouigo, a partir de les 17.30 h.

L’acord, que preveu accions de promoció conjunta, és una aposta, segons explica l’alcalde “per un mitjà de transport sostenible que está generant oportunitats per a Tarragona, a nivell turístic i econòmic, que la ciutat ha de saber aprofitar i potenciar, especialment amb mercats propers estratègics com l’Aragó i Madrid”.

Finalment demà divendres, a més de la reunió amb Paradores de la mà del GCPHE, l’alcalde es reunirà individualment amb la directora de l’ens, Raquel Sánchez.

Segells de reconeixement d'administració oberta