Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2024 Tarragona, Ciutat de Castells celebra el desè aniversari amb 25 cites castelleres

Tarragona, Ciutat de Castells celebra el desè aniversari amb 25 cites castelleres

Tarragona, Ciutat de Castells celebra el desè aniversari amb 25 cites castelleres

El Patronat Municipal de Turisme torna a oferir un programa d’exhibicions per completar les diades castelleres de la ciutat
Tarragona, Ciutat de Castells celebra el desè aniversari amb 25 cites castelleres Joan Carles Borrachero
05/06/2024

Tarragona Turisme ha presentat aquest dimecres el programa Tarragona, Ciutat de Castells, que enguany celebra el seu desè aniversari. La programació tornarà a oferir una combinació d’exhibicions castelleres davant de la Catedral i de diades castelleres organitzades per les quatre colles locals amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona. En total, enguany seran 25 les cites castelleres que, del 24 de juny al 6 d’octubre, oferirà la ciutat per a mostrar aquesta tradició, Patrimoni Immaterial de la Humanitat des de 2010, a tota la ciutadania i als visitants.
Durant la presentació, la consellera de Turisme, Montse Adan, ha volgut destacar l’objectiu principal d’aquesta iniciativa: “Donar a conèixer als nostres visitants  una tradició tan nostra i fer-los partícips dels castells, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2010”. Ha afegit que “després de deu anys, queda demostrat que aquesta feina conjunta entre Tarragona Turisme i les colles castelleres locals està més que consolidada i que enamora a tots aquells que la gaudeixen per primer cop”.
En la roda de premsa, la consellera ha estat acompanyada de la segona cap de colla dels Xiquets de Tarragona, Aix Sabater, per la membre de la junta i responsable de Relacions Institucionals de la colla Jove, Jordina Estopà, el president dels Xiquets del Serrallo, Lluís Monfort i el president de la colla de Sant Pere i Sant Pau, Frederic Arias. Les quatre colles locals de Tarragona i els Nois de la Torre, que és, de nou, la colla convidada, oferiran un total de deu exhibicions tots els dimecres a les 20 h davant de la Catedral, a excepció del 14 d’agost, per preparar les diades que hi ha al calendari festiu de la ciutat durant aquells dies.
Entre les onze diades que inclou el programa, destaquen les diades festives de Sant Magí i Santa Tecla, el 19 d’agost i 23 de setembre respectivament, a més de la del primer diumenge de les festes, que enguany serà el 15 de setembre, i la de la Mercè, el 24 de setembre, amb els emotius pilars caminant. El Concurs de Castells dels propers 5 i 6 d’octubre posarà punt i final al programa.
Es pot consultar la programació completa a https://www.tarragonaturisme.cat/ca/tarragona-ciutat-de-castells

Segells de reconeixement d'administració oberta