Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2024 Tarragona Turisme desplega el dispositiu de recepció de creueristes amb l'inici de la temporada

Tarragona Turisme desplega el dispositiu de recepció de creueristes amb l'inici de la temporada

Tarragona Turisme desplega el dispositiu de recepció de creueristes amb l'inici de la temporada

L’objectiu és que els creueristes que arriben a la ciutat s’enduguin la millor experiència possible
18/04/2024

Tarragona Turisme tornarà a desplegar el dispositiu de recepció de creueristes amb l’inici de la temporada, divendres 19 d’abril, com ja va fer l’any passat, per millorar no només la rebuda sinó també l’experiència d’aquests turistes a la ciutat. Entre les mesures del dispositiu repeteixen l’ampliació de parades dels autobusos –amb dos punts, a la Via Augusta i a l’avinguda Catalunya— i la contractació d’informadors turístics per explicar l’oferta patrimonial, cultural, gastronòmica i comercial de la ciutat.

“L’objectiu és que el creuerista s’endugui la millor experiència possible i, en el cas dels creuers de MSC, que embarquen i desembarquen a la ciutat els divendres, propiciar que allarguin l’estada a la nostra ciutat fruit d’una bona experiència i del coneixement de la riquesa de Tarragona en tots els aspectes” ha afirmat la consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona durant la visita que ha fet als informadors aquest dijous per preparar la recepció de divendres.

A més de l’ampliació de parades i dels informadors, enguany el dispositiu contempla el repartiment de material turístic promocional específicament editat per als creueristes amb les 10 visites essencials a Tarragona, perquè treguin el màxim partit de la visita a la ciutat. Els díptics, que inclouen un plànol i imatges dels principals atractius de Tarragona, estan editats en anglès, francès, alemany, italìa, castellà i català.

Arribada de creuers en divendres fins a finals d’octubre

Divendres 19 d’abril arriben a Tarragona un creuer petit de Windstar Cruises amb capacitat de 148 passatges i dos creuers més de la companyia MSC amb 5.000 passatgers aproximadament: MSC Fantasía i MSC Música. Aquest dia es posa en marxa el dispositiu de recepció de Tarragona Turisme, ja que el primer creuer que va atracar a Tarragona aquest 2024 va ser el 7 d’abril, però en tenir una capacitat màxima de 90 passatgers, no va requerir del servei d’informadors.

L’aposta de MSC aquest 2024 per Tarragona, que es va anunciar a Fitur, significa per Montse Adan “un pas més en la consolidació de Tarragona com a ciutat de creuers i una oportunitat per projectar la ciutat cap a un perfil de visitant de curta estada, especialment de cap de setmana”.

“Treballem en la línia de dinamitzar la ciutat al llarg de tot l'any i aquesta temporada de creuers, amb atracaments tots els divendres fins a finals d'octubre, és una bona oportunitat per als teixits comercials i de restauració de la ciutat, a qui s’informa del calendari d'arribada de cruers, en col·laboració amb les entitats, per tal d'estar preparats i oferir la millor atenció possible” ha afegit la presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

'10 visites essencials a Tarragona'

Seguint aquesta línia estratègica de millora de l’experiència del visitant, el Patronat de Turisme de Tarragona ha editat aquest 2024 un nou fulletó d'informació turística que serà lliurat durant tota la temporada als creuristes per tal de que siguin coneixedors de la distinció de Tarragona com a ciutat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i el seu conjunt romà. El fulléto, sota el nom de 10 visites essencials a Tarragona, recomana a més descobrir diferents indrets singulars de la ciutat, com ara el Balcó del Mediterrani, el Mercat Central i El Serrallo, entre d'altres.

Per a Montse Adan, “l'objectiu és que els creuristes, que majoritàriament es queden a la nostra ciutat, se sentin atrets per Tarragona, descobreixin la nostra història i el nostre patrimoni, però que també gaudeixin de la nostra riquesa cultural i social”. En aquesta línia, la regidoria de Turisme ha explicat que es treballa en noves accions per millorar l’experiència del turisme de creuers a la ciutat, que seran anunciades i implantades ja aquest mateix 2024.

Projecció internacional

Des de la regidoria de Turisme s’està treballant en una línia estratègica que doni resposta a les necessitats del mercat de creuers: des de l'any passat, amb Tarragona Cruise Port Costa Daurada i el Port de Tarragona, s’està col·laborant en la planificació de l'Assemblea MedCruise que se celebrarà a Tarragona de l’11 al 14 de juny. Al gener de 2024 es va presentar a Fitur l’aposta de MSC per Tarragona i Costa Daurada i la nova terminal de creuers impulsada pel Port de Tarragona i operada per Global.

Per tal de donar a conèixer la marca TarragonaCruise Port Costa Daurada com a una destinació singular de creuers, estarà present aquest 2024 a les fires especialitzades de Gènova (Itàlia) i la fira Seatrade Cruise Global a Miami (USA) i durà a terme campanyes de comunicació als mitjans de referència interacional del sector (Cruise Times, ICFR, Seatrade Cruise Review, Cruise News...).

Segells de reconeixement d'administració oberta