Tarragona, capital gastronòmica amb la gala dels Sols Guia Repsol 2026
Tarragona serà la seu de la Gala dels Sols Guia Repsol 2026, que se celebrarà el dilluns 16 de febrer al Palau Firal i de Congressos. L’anunci s’ha fet avui al Pretori romà en un acte conjunt entre l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i els ajuntaments de Reus i Alcanar.
Aquesta serà la primera vegada que Catalunya acull aquest esdeveniment, una de les cites gastronòmiques més prestigioses del país, que reunirà més de 200 cuiners i cuineres de tot l’Estat. La gala se celebrarà sota el lema “Seguim provant coses noves”.
L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha expressat que acollir aquesta edició “és un honor i una oportunitat per mostrar al món que Tarragona és un referent culinari al Mediterrani”. També ha subratllat el llegat gastronòmic de la ciutat i el talent dels seus professionals: “La nostra gastronomia combina història, innovació i autenticitat, i és un dels grans actius que expliquen qui som”.
L’acord amb Reus, Alcanar i la Diputació reforça el compromís compartit per projectar el potencial gastronòmic del territori. Reus acollirà la festa de benvinguda el 15 de febrer i Alcanar, els Solets de Primavera 2026.
Per a Tarragona, aquesta gala representa una oportunitat de projecció i de reconeixement a la cuina local, al producte de proximitat i al paper de la ciutat com a punt de trobada del talent culinari mediterrani.