Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Turisme i restauració 2025 Tarragona Turisme posa en marxa els Miradors Turístics Digitals

Tarragona Turisme posa en marxa els Miradors Turístics Digitals

Tarragona Turisme posa en marxa els Miradors Turístics Digitals

La nova plataforma digital permet l’exploració virtual dels principals punts turístics de la ciutat a través d'imatges d’ultraalta resolució i fotografies en 360º
Tarragona Turisme posa en marxa els Miradors Turístics Digitals Imatges de la presentació d'aquest matí. Autor: Joan Carles Borrachero
22/05/2025

Tarragona Turisme ofereix des d’avui els Miradors Turístics Digitals. Aquest és un nou espai digital unificat que engloba la localització de diferents espais patrimonials i naturals de la ciutat de Tarragona localitzant-los en un mapa interactiu, per tal de dinamitzar i millorar l’experiència turística. Aquesta plataforma digital permet l’exploració virtual dels 40 principals punts turístics d’interès a Tarragona mitjançant la digitalització d’alta resolució i fotografia en 360º. L’objectiu és proporcionar una experiència immersiva tant per als visitants com per als residents.

El procés de creació ha consistit en digitalitzar els recursos turístics de Tarragona a través de URL’s de realitat augmentada mitjançant fotografia 360º d’alta qualitat, creant una recreació virtual per a entorns naturals i visites virtuals d’interior. S’han incorporat diferents llocs emblemàtics del litoral i associats a l’Anella Verda creant panoràmiques de 360º i la digitalització de diferents trajectes. Concretament, a través de www.tarragonaturisme.cat es poden visitar, des de qualsevol indret, “Els miradors imprescindibles de Tarragona”. Aquests s’han classificat segons si pertanyen al Patrimoni, l’Anella Verda o si es tracta de Panoràmiques de la Ciutat des de diferents localitzacions del municipi.

Els miradors de Patrimoni ofereixen l’opció de descobrir les vistes de la ciutat des de la Torre del Petrori i el Circ, des de l’Amfiteatre, des del Far de la Banya, des de la Torre de la Móra i des del Castell de Tamarit.

Pel que fa als miradors de l’Anella Verda: Parc del riu Francolí, Jardins del parc del Pont del Diable i el gran aqüeducte romà, Mas dels Arcs, Mas de Granell, Mas de Pastor, Mas de la Creu, Mas de Sorder, Mas de Cosidor, Platja del Miracle, Platja dels Cossis, Platja de l’Arrabassada, Platja de la Savinosa, Platja dels Capellans, Platja Llatga, Platja de l’Arboçar (Cala Fonda o Waikiki), Bosc de la Marquesa, Platja dels Becs, Platja de la Móra, Cala Jovera, Tamarit i Desembocadura del riu Gaià.

I, per últim, a l’apartat de Panoràmiques de la Ciutat, es poden gaudir de panoràmiques de Tarragona obtingudes des de la Rambla Nova, la Torre de l’Arquebisbe, l’ Autoritat Portuària, El Serrallo. El barri mariner de Tarragona, el Mirador del Balcó del Mediterrani i el Mirador de l’Oliva.

La producció d’aquesta plataforma digital que millora l’experiència dels visitants s’ha dut a terme amb tecnologies innovadores que inclouen fotografies gigapixels i sistemes de navegació interactiva. Innova en l’oferta del producte final al que tindrà accés tant el resident com el turista des de dispositius mòbils i ordinadors. I garanteix la sostenibilitat minimitzant l’impacte turístic en ubicacions de difícil accés.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme i consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, ha presentat aquest matí els miradors en roda de premsa i ha assegurat que “aquest projecte servirà perquè l’experiència que visqui el nostre visitant sigui encara més positiva”. Afegeix que “les fotografies de 360º i la digitalització de rutes són una oferta més per als turistes i una manera sostenible de conèixer el més interessant que té la nostra ciutat. Aquest projecte digital suma un reclam clau per a convèncer a tot aquell que es plantegi venir a visitar-nos. És com un catàleg virtual del que trobarà si ve a Tarragona i fent-ho sempre des d’una vessant respectuosa i sostenible”.

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació

L’Ajuntament vol posicionar Tarragona com a destinació referent en turisme sostenible i ho està fent en base al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) “Tarragona, entre el blau i el verd” que és el projecte base que contempla les accions i les estratègies per aconseguir-ho i finançat amb Fons Europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Aquesta iniciativa aposta per un turisme verd i sostenible, per una millora de l’eficiència energètica, per la transició digital i per la competitivitat en el camí per donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible. I ho fa creant propostes de turisme sostenible a la ciutat de Tarragona que complementin i diversifiquin l'oferta de la destinació, però que també millorin l'experiència que s’emporta el visitant.

Amb l’objectiu de donar acompliment als requisits del PSTD i desenvolupar les accions previstes al Pla, el projecte per la creació de miradors digitals de la ciutat de Tarragona és necessari i està englobat dins l’eix programàtic de transició digital.  I és un pas més en la implantació del model DTI (Destí Turístic Intel·ligent) a Tarragona amb els objectius de millorar la competitivitat de la ciutat com a destinació turística, d'aconseguir que els visitants tinguin una experiència encara més positiva de la seva estada aquí i per enriquir la qualitat de vida dels residents. 

El projecte, realitzat per l’empresa Touristinnovacion360 SL, ha comptat amb un pressupost de 30.006 euros i ha estat finançat pels Fons Europeus Next Generation.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta