Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2021 La vicesecretària general de l'Ajuntament, Núria Pallarés, nova directora de Territori i Urbanisme

La vicesecretària general de l'Ajuntament, Núria Pallarés, nova directora de Territori i Urbanisme

La vicesecretària general de l'Ajuntament, Núria Pallarés, nova directora de Territori i Urbanisme

Xavier Puig: “Es tracta d’una figura fonamental per dirigir amb més eficiència l’organització del territori, especialment en un context de revisió del planejament, atès que assumirà també la direcció del nou POUM”
06/04/2021

L'Ajuntament de Tarragona ha encarregat a la vicesecretària general de l’Ajuntament, Núria Pallarés, l’assumpció de les funcions de directora de tota l’àrea de Territori, fet que inclou urbanisme, llicències i disciplina urbanística, projectes de ciutat, mobilitat, espais públics, parcs i jardins i medi ambient. En paraules del conseller de Territori, Sostenibilitat i Medi Ambient, Xavi Puig, aquesta figura és “fonamental per dirigir amb més eficiència l’organització de territori, donant compliment als objectius plantejats, fent seguiment de la gestió ordinària i establint millores de tot tipus en l’organització per fer-la més eficaç i eficient amb la ciutadania". “Quelcom especialment important —afegeix— en un context de revisió del planejament, atès que la direcció de territori assumirà també la direcció del nou POUM”.

Núria Pallarés és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Lideratge i Direcció Pública per l’Institut Nacional d’Administració Pública (Universitat Menéndez Pelayo). Des de 1998 és funcionària de l’administració local, subescala Secretaria, amb habilitació estatal i va accedir a l’escala superior de Secretaria el 2016. Ha estat secretària de l’Ajuntament d’Ascó (1999-2006), secretària de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita (2006-2016) i oficial major de l’Ajuntament de Tarragona (2016-2017), on des de 2017 és vicesecretària general. També és professora associada de la Universitat Rovira i Virgili.

“És un perfil guanyador. Una persona molt preparada que coneix perfectament la casa i té un lideratge enèrgic i decidit, alhora que respectat i apreciat pels companys i els equips de treball. Compta amb la confiança de l’equip de govern i té ganes d'assumir reptes i responsabilitats”, en paraules de Xavi Puig, que afegeix: “L’opció de Núria Pallarés és, a més, eficient quant a optimització de recursos, perquè no implica cap sou nou per a l’Ajuntament ni cap sobrecost econòmic; i de temps, perquè agilitza la cobertura del lloc”. “Si el talent el tenim a casa, és jove i és dona, apostem-hi”, conclou el conseller tarragoní.

Puig recorda que l’Ajuntament de Tarragona fa molts anys que es planteja la contractació d’un director o directora d’Urbanisme sense aconseguir culminar el procés amb èxit; aquesta responsabilitat directiva comportarà alguns canvis en la redistribució de tasques, però en cap cas suposarà un sobrecost econòmic per a l’Ajuntament i resol aquest procés.

Segells de reconeixement d'administració oberta