Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona aprova les normes urbanístiques temporals que s'elevaran a la Generalitat

L'Ajuntament de Tarragona aprova les normes urbanístiques temporals que s'elevaran a la Generalitat

L'Ajuntament de Tarragona aprova les normes urbanístiques temporals que s'elevaran a la Generalitat

Un cop aprovades, aquestes s’elevaran a la Generalitat per tal que les aprovi en el mínim temps possible.
L'Ajuntament de Tarragona aprova les normes urbanístiques temporals que s'elevaran a la Generalitat Imatge: Consell Plenari virtual 07.07.2021
09/07/2021
El Consell Plenari de Tarragona ha aprovat aquest matí les normes urbanístiques temporals i tramitades amb urgència amb 23 vots a favor – el grup municipal d’ERC, Junts per Tarragona, Herman Pinedo, ECP, CUP, PSC i Ciutadans-  i 4 abstencions – del grup municipal del Partit Popular i els vots de José Maria Calderón i Sonia Orts-. Un cop aprovades, aquestes s’elevaran a la Generalitat per tal que les aprovi en el mínim temps possible. El conseller de Territori Xavier Puig ha volgut destacar que “des de la Generalitat ens han comunicat que es tracta d’un treball tècnicament impecable”.
 
Puig també ha volgut posar en relleu que “si avui després d’aquella sentència que provocava una gran paràlisi podem oferir una solució que permet salvaguardar el desenvolupament social, econòmic i urbanístic de la ciutat és gràcies a l'equip de treball de Territori". I ha tingut paraules de record cap a la desapareguda Carme Fernàndez, qui va ser Cap de Planejament: "Nosaltres som l'equip de la Carme, un equip que l'enyora i que si avui avui culmina amb èxit aquest pas també és gràcies al seu mestratge".
 
Després de la situació creada per la sentència del Tribunal Suprem que anul·lava el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) vigent a Tarragona i abans de tenir un nou POUM, el conseller Puig ha explicat que “les normes urbanístiques temporals i tramitades amb urgència són una possibilitat molt menys còmoda per l’administració local però molt millor per la ciutat, una possibilitat recollida a la Llei d’Urbanisme i practicada molt poques vegades. Les normes permeten salvaguardar tot el sol urbà. Maximitzar tot el que es pot salvar del POUM del 2013 amb la màxima urgència”.
 
D’aquesta manera, amb la seva aprovació les normes permetran la construcció d'11.340 habitatges nous, molt per sobre del que es necessita. Se salven plans com el del PP-10 a Ponent i el PP-1 a l'entrada nord, facilitant la cohesió de la ciutat, o altres com el PP-30 a la carretera de Valls o el PP-37 a Sant Salvador. O el PMU-34 del Nàstic a Llevant. També continuaran actius tots els plans de millora urbana i els de polígons. Per la seva banda, els grans plans parcials, alguns dels quals van aixecar molta polèmica, com la Budellera, Terres Cavades o l'Horta Gran, passen a ser considerats sòl no urbanitzable.
 
Finalment el conseller ha volgut agrair el suport responsable rebut per la majoria de grups de la Cambra, "fent pinya en els grans temes de ciutat, com les normes, que són el pinyol a partir del qual es farà el nou POUM amb la participació de tothom".
 
Segells de reconeixement d'administració oberta