Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2021 Xavier Puig: "Amb les normes urbanístiques Tarragona no s'atura"

Xavier Puig: "Amb les normes urbanístiques Tarragona no s'atura"

Xavier Puig: "Amb les normes urbanístiques Tarragona no s'atura"

Aquests instruments de planejament permetran desenvolupar tots els polígons d’actuació i plans de millora urbana, així com alguns plans parcials consolidats
Xavier Puig: "Amb les normes urbanístiques Tarragona no s'atura" El conseller de Territori, Xavi Puig, durant la roda de premsa amb els mitjans. Foto: Manel R. Granell.
20/01/2021

El conseller de Territori, Xavier Puig, assegura que “les normes urbanístiques de planejaments temporals s’aprovaran al maig amb la voluntat de permetre un desenvolupament social, econòmic i urbanístic de Tarragona”. Així ho ha assegurat després de la comissió informativa urgent i extraordinària de Territori on s’ha tractat la situació urbanística actual després que una sentència del Tribunal Suprem anul·lés el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) vigent a Tarragona. El màxim responsable de Territori, Xavier Puig, ha manifestat: “El POUM de 2013 és nul i l’escenari actual és que en cal un de nou. Per aquest motiu, cal ser positius i treure el màxim rendiment del començar de zero. I això ho farem gestionant el mentrestant no tinguem el nou POUM”.

En aquest escenari es troben les normes urbanístiques que s’aprovaran al maig i que permetrà la construcció de 11.340 habitatges. Això permetrà salvar plans com el del PP-10, el PP-1, que facilita la cohesió de la ciutat, o altres com el PP-30 a la carretera de Valls o el PP-37, que lligarà Sant Salvador, i el PMU-34 del Nàstic. També continuaran actius els plans de millora urbana i els de polígons.

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha remarcat que no es paralitzarà res en sòl urbà i que l’urbanitzable passarà a ser no urbanitzable. El pla de la Budellera, Mas Sordé i Terres Cavades, per tant, quedaran com a no urbanitzables. Les normes permetran també obres de nova construcció i el desenvolupament d’aquests 11.340 habitatges. “Aquestes normes permetran treballar en diferents sectors de la ciutat”, ha afegit.

Un cop aprovades les normes, l'Ajuntament de Tarragona iniciarà el procés de debat per redactar el nou POUM que es basarà en el del 2013, però sense els punts que han fet suspendre'l. “Per al nou POUM proposem un debat franc, constructiu i pragmàtic”, ha subratllat Puig.

En aquest sentit, el conseller de Territori pensa que és moment d'aprofitar l’oportunitat per redactar un POUM pensat en els problemes actuals. “És clau que es treballi amb un ampli consens”.

Segells de reconeixement d'administració oberta