Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2022 El Consell Plenari aprova l'avanç del POUM i el programa de participació ciutadana

El Consell Plenari aprova l'avanç del POUM i el programa de participació ciutadana

El Consell Plenari aprova l'avanç del POUM i el programa de participació ciutadana

Pau Ricomà: "Avui és un dia molt important per dibuixar el futur de la ciutat"
27/10/2022

L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat avui l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i el programa de participació ciutadana. L’alcalde Pau Ricomà ha assegurat que “avui és un dia molt important per dibuixar el futur de la ciutat. Tarragona ha aprovat un element clau i com mai havia tingut abans la ciutat. Hem convertit la dificultat que va suposar la suspensió del POUM en una oportunitat per fer una ciutat més cohesionada i verda. Ara toca fer la ciutat d’una altra manera i aquesta és amb un procés de consulta que convida tothom a participar-hi, també tots els partits, a dir la seva”.

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha remarcat la importància de l’acord de plenari d’avui “ara comença la participació real i efectiva de la ciutadania. Fins ara hem parlat molt del POUM de la política, és hora de donar-li la veu a la ciutat. És l’hora de fer extensiu el nostre debat a la ciutadania i les entitats tarragonines per escoltar-los. En definitiva, avui hem votat per la participació de Tarragona en la ciutat del futur que volem que sigui”.

Puig ha recordat que els punts claus del nou POUM són omplir de vida Tarragona, amb un centre fort, amb uns barris ben lligats i amb molta més Anella Verda. “Una ciutat —remarca Puig— que, de portes endins, genera espais de convivència i punts de trobada i que, cap enfora, connecta bé amb el territori on és la capital”.

A partir d’avui s’obre un procés de consultes, aportacions, suggeriments o alternatives al planejament previst que s’incorporen al procés sense aturar-lo.

Consulteu les activitats del procés de participació i feu-hi les aportacions a www.tarragona.cat/poum.

Segells de reconeixement d'administració oberta