Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2022 Els tallers participatius del POUM s'enceten aquest dijous a Bonavista

Els tallers participatius del POUM s'enceten aquest dijous a Bonavista

Els tallers participatius del POUM s'enceten aquest dijous a Bonavista

Les sessions continuaran aquestes setmanes per Torreforta, Campclar, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau
23/11/2022

Aquest dijous, 24 de novembre, s’enceten els tallers participatius del POUM al centre cívic de Bonavista. Aquest és el primer dels tallers territorials i estan oberts a tota la ciutadania. L’accés és lliure, tot i que cal inscriure’s prèviament. El segon dels tallers serà el 29 de novembre a Campclar, per seguir l’1 de desembre a Torreforta, el 13 de desembre a Sant Salvador i, el 15 de desembre, a Sant Pere i Sant Pau.

El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal es troba en fase de participació, que té com a objectius:

  • Informar i divulgar de manera didàctica, propera i entenedora a la ciutadania, els treballs relacionats amb el POUM en totes les seves fases.  
  • Descentralitzar la participació per revisar i recollir aportacions sobre els temes claus vinculats al POUM que afecten de manera específica als diversos barris de Tarragona  
  • Implicar amb una mirada integral de ciutat als diferents sectors i col·lectius com el sector econòmic, mediambiental, social, cultural, i de manera transversal als grups feministes, juvenil, gent gran i infància.  

“Hem previst diferents maneres de participar. Per una banda la plataforma participa.tarragona.cat, on totes aquelles persones que vulguin poder fer les seves aportacions al POUM.  A la mateixa plataforma de participació hi ha també una enquesta, pensada perquè la ciutadania hi digui també la seva”, remarca el conseller de Territori, Xavier Puig, qui afegeix: “El nou POUM si es caracteritza per alguna cosa és per la voluntat d’escoltar totes les veus i que tothom, sobretot els barris sentin Tarragona seva”. També s’ha previst tallers sectorials on es tracten temes concrets. No estan oberts al públic sinó que van per invitació directa. És a dir, si per exemple s’aborda el tema de la sostenibilitat es conviden entitats relacionades amb el medi ambient. 

La participació del nou pla urbanístic va començar el passat 8 de novembre on 350 persones van participar en la sessió inaugural del procés participatiu del POUM de Tarragona, celebrat a la Sala August del Palau de Congressos. Aquesta jornada de reflexió anomenada Dibuixem Tarragona. Inclusió, cohesió, sostenibilitat i altres reptes de futur va dibuixar els principals eixos del futur pla d'ordenació urbanística.

Segells de reconeixement d'administració oberta