Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2022 Endesa retira el suport del passeig de Torroja dins el pla de reforma de la xarxa que està duent a terme a la zona

Endesa retira el suport del passeig de Torroja dins el pla de reforma de la xarxa que està duent a terme a la zona

Endesa retira el suport del passeig de Torroja dins el pla de reforma de la xarxa que està duent a terme a la zona

La torre generava inseguretat i incomoditat per als vehicles que transitaven per la via
10/05/2022

Aquest matí un camió grua ha retirat el suport elèctric de 16 metres d’alçada que envaïa part de la calçada del passeig de Torroja, fet que entorpia la circulació normal de vehicles. Les obres d’Endesa es van iniciar fa exactament un mes amb la col·laboració de l’Ajuntament. En aquest sentit, la responsable de l’obra per part d’Endesa, Carme Cárdenas, ha explicat que aquesta obra “forma part d’una actuació de reforma de la xarxa de mitjana tensió a la zona que permet millorar el servei elèctric de gairebé 4.500 clients alhora que actualitza la xarxa i la prepara pels usos energètics del futur”. El conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat, Xavier Puig, ha destacat que “es tracta d’un element que generava inseguretat i incomoditat, i que la seva retirada suposarà un guany important a nivell urbanístic”.  Puig també ha agraït “la predisposició d’Endesa per desencallar aquesta demanda ciutadana”.  

Aquest matí a primera hora, s’ha realitzat el descàrrec que ha deixat fora de servei tant la torre com els 550 metres de cablejat que donaven subministrament al centre de transformació que es troba dins del col·legi Sant Pau Apòstol. Aquesta infraestructura està connectada a dues línies de mitjana tensió que li donen servei de manera que aquests treballs permeten mantenir el seu normal funcionament i no impliquen interrupció del servei, donat que, temporalment, s’alimentarà només per la segona línia fins la posada en servei de la nova infraestructura.  

El projecte d’obres contemplava la instal·lació d’un nou centre de transformació (al mateix passeig de Torroja) i una nova línia (de 405 metres que arriba fins a la plaça Mn. Prefecte Cabré) que actualment ja estan instal·lats a l’espera de poder entrar en servei. Ara, un cop retirats la torre i el tram que s’ha tret avui, s’instal·larà una nova torre a l’altre banda de la carretera, en uns terrenys particulars i un cop es tingui, l’aprovació de la documentació de legalització per part del departament d’Indústria de la Generalitat, es connectaran les noves instal·lacions. El següent pas serà desconnectar l’antic centre de transformació que es troba dins el recinte de l’escola.  

La Companyia i l’Ajuntament preveuen que les obres puguin quedar enllestides al llarg d’aquest any, malgrat és difícil definir un calendari en aquests moments donat que estan subjectes a procediments i sol·licituds que s’han de posar en marxa en les diferents fases de l’obra i que estan en mans de tercers. 

Segells de reconeixement d'administració oberta