Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2022 Finalitzen les obres del PP-10 i obre el vial Josep Maria Recasens, que connecta Campclar i Bonavista

Finalitzen les obres del PP-10 i obre el vial Josep Maria Recasens, que connecta Campclar i Bonavista

Finalitzen les obres del PP-10 i obre el vial Josep Maria Recasens, que connecta Campclar i Bonavista

Pau Ricomà: "Aquest nou barri contribueix a cosir la ciutat"
Finalitzen les obres del PP-10 i obre el vial Josep Maria Recasens, que connecta Campclar i Bonavista Foto: Tjerk van der Meulen.
23/03/2022

Aquest dimecres s’han presentat les obres d’urbanització del sector PP-10, que està ubicat a tocar de la T-11, l’autovia de Reus. L’alcalde Pau Ricomà ha destacat que “la urbanització d’aquest sector de la ciutat permetrà relligar els barris de Ponent, a la vegada que millora i fa més amable una de les entrades de la ciutat, la T-11”. L’alcalde també ha explicat que “es tracta d’una actuació que impulsa aspectes fonamentals com la cohesió de la ciutat, el foment de la mobilitat sostenible i segura, així com l’habitatge social. A més, a diferència del projecte que vam heretar, hem protegit la zona verda de Campclar i hem mantingut el caràcter de la rambla de Ponent”. 

El conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha manifestat que "és una promoció que ens permetrà construir 400 habitatges de lloguer social, una assignatura pendent en aquesta ciutat". Puig també ha destacat que el nou sector compta “amb un carril bici que connecta Bonavista, l’Anella Mediterrània i Campclar”.

Properament, es durà a terme la inauguració oficial del nou sector en la qual s’instal·larà una placa en nom de l’alcalde Josep Maria Recasens, que dona nom al vial que connecta Campclar i Bonavista.  

PP-10 

El sector del PP-10 té 300.000 m2 de superfície, dels quals 66.500 m2 es destinaran a espai comercial, més de 30.000 a zona residencial i la resta, a espais verds, sistema viari i equipaments. Es preveu que s’hi construeixin 1.200 habitatges, dels quals 400 es destinaran a lloguer social, i on Ten Brinke instal·larà un centre comercial.  

El PP10 suposa un salt en la connexió dels barris de Ponent. En aquest sentit aquest dimecres entren en funcionament dos carrils que uneixen Bonavista i Buenos Aires amb Campclar a través de l’avinguda Josep Maria Recasens. Al mes de febrer es va obrir el camí de la Coma, amb una longitud d’un quilòmetre de distància, que enllaça de la T-11 amb un vial de 4 carrils que arriben a una nova rotonda en la qual es generen dos carrils dos cap a Bonavista i dos cap a Buenos Aires. El conseller de mobilitat Xavier Puig ha destacat que es “fa un salt important en seguretat viària i connectivitat”.

Les obres d’urbanització es van iniciar al maig del 2020, poc després de l’inici de la pandèmia, un fet que ha marcat l’obra i els terminis de finalització. Durant aquest temps, s’han dut a terme demolicions i moviment de terres; pavimentació, clavegueram i xarxa pluvials; abastament d’aigua; enllumenat públic; xarxes de telefonia i gas; enjardinament; instal·lació de mobiliari urbà i senyalització, entre d’altres. Les obres d’urbanització del PP-10 van ser adjudicades per la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Comsa-Rogasa per un import de 11.406.722 € (sense IVA).  

Segells de reconeixement d'administració oberta