Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2022 Inicien les obres de restauració de la balustrada del Palau Municipal

Inicien les obres de restauració de la balustrada del Palau Municipal

Inicien les obres de restauració de la balustrada del Palau Municipal

Aquesta és una nova fase del projecte de rehabilitació que ja va començar al gener
09/05/2022

Aquest dilluns al matí s’ha començat a instal·lar la bastida que cobrirà la façana del Palau Municipal per a l’inici d’obres de restauració del coronament de les cobertes i les estàtues, és a dir, la balustrada que culmina la silueta de l’edifici. Aquesta bastida, en una primera fase, cobrirà des del carrer Salines fins a gairebé el primer balcó del Saló de Plens i servirà per treballar aquesta zona. Posteriorment es desmuntarà i es treballarà a la part restant: entre el Saló de Plens i l’espai que queda a ma esquerra del Palau.  

Amb el muntatge de la bastida es taparà l’esfera del rellotge, que caldrà desconnectar, per tal de conservar en condicions òptimes, durant les obres. En una fase posterior a aquesta restauració, també està previst el canvi de mecanisme del rellotge, ja que actualment és mecànic (la maquinària es l’originària de principis del segle XX) i la intenció es passar-ho a electrònic.   

La durada total de les obres, que és de 13 mesos aproximadament i tenen un cost de 504.962,62 € amb IVA, està compresa en 5 fases que, ja van engegar —en part— el passat mes de gener. Es corresponen a la coberta de la Sala d’Actes, la torre del rellotge i les cobertes del Saló de Plens i dels Tarragonins Il·lustres. La cinquena fase, que correspon a l’actual de reparació de les balustrades, se solaparà amb les quatre anteriors. L’empresa adjudicatària és RECOP Restauracions Arquitectòniques, SL.    

Segells de reconeixement d'administració oberta