Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2022 La restauració dels balustres del Palau Municipal avança amb el canvi d'ubicació de la bastida

La restauració dels balustres del Palau Municipal avança amb el canvi d'ubicació de la bastida

La restauració dels balustres del Palau Municipal avança amb el canvi d'ubicació de la bastida

L’aprovació del modificatiu de crèdit del darrer Plenari permetrà licitar properament els treballs de restauració la façana
01/07/2022

Les obres de rehabilitació que s’estan duent a terme a la coberta i a les balustrades del Palau Municipal continuen avançant. En aquest sentit, aquesta setmana s’ha procedit al desmuntatge de la bastida que estava col·locada davant de la sala d’actes, per començar a instal·lar-la davant de la façana del Saló de Plens i Sala dels Tarragonins Il·lustres. Així es podrà iniciar la restauració de la balustrada i elements escultòrics d’aquesta part de l’edifici, a més de manera paral·lela, es continuen amb les tasques de restauració de la coberta.  

Les obres es van iniciar el passat mes de gener i està previst que tinguin una durada aproximada de 13 mesos. El pressupost d’adjudicació és de 504.962,62 € amb IVA i l’empresa adjudicatària és RECOP Restauracions Arquitectòniques, SL.      

Restauració de la façana  

Des del govern municipal es vol continuar amb les tasques de rehabilitació de l’edifici consistorial amb la intervenció a la façana de l’edifici i la renovació de l’enllumenat ornamental. El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha explicat que “ens vam trobar que l’edifici del Palau Municipal tenia mancances molt importants. Per esmenar-les, en primer lloc, hem volgut rehabilitar la coberta que presentava problemes de seguretat. Ara, gràcies al modificatiu de crèdit que vam aprovar podrem licitar la intervenció de millora de la façana i de la il·luminació”. Puig ha afegit “que les dues intervencions formen part d’un projecte global de recuperació i conservació de l’edifici”.  

El pressupost d’execució per contracte del conjunt de les partides de restauració de la façana i la renovació de la il·luminació ornamental ascendeix a 575.444,92€ IVA inclòs.  

Per a dur a terme aquesta obra s’instal·larà una nova bastida adossada al pla de façana. En canvi, la bastida actual està separada de l’edifici per poder treballar en els elements sobresortints del coronament.  

Segells de reconeixement d'administració oberta