Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2022 La substitució de l'antic enllumenat públic per lluminàries LED avança a bon ritme

La substitució de l'antic enllumenat públic per lluminàries LED avança a bon ritme

La substitució de l'antic enllumenat públic per lluminàries LED avança a bon ritme

El recanvi, que va començar la passada tardor i es troba quasi bé enllestit, està subvencionat pel PAM de 2017de la Diputació de Tarragona
23/02/2022

L’Ajuntament de Tarragona ha renovat l’antic enllumenat públic de la via Imperi Romà, el passatge Josepa Massanés, la plaça Pompeu Fabra, la plaça Bisbe Bonet, la plaça del General Domènec Batet i Mestres i la plaça Farinera. Les antigues làmpades d’aquestes zones han estat substituïdes per lluminàries amb tecnologia LED que són molt més sostenibles. El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha explicat que "posar llum als punts foscos serveix per dotar de seguretat als nostres carrers a tothora". En aquest sentit el conseller ha destacat la intervenció al pas entre Josepa Massanés i Via de l’Imperi: "Fruit d'una visita amb l'Associació de veïns de Maria Cristina vam veure que aquest pas quedava molt fosc i semblava insegur; és per això que hem decidit il·luminar-lo bé". 

Els treballs de substitució van començar el passat mes d’octubre i, a finals de febrer, només falta enretirar els punts de llum de les voreres de la plaça Farinera, cosa que s’executarà en les pròximes setmanes. En algunes de les zones, com la via Imperi Romà, la plaça Pompeu Fabra i la plaça Bisbe Bonet, s’han pogut conservar els suports i l’estètica existent, però en altres, com la plaça Farinera, també ha calgut substituir els suports de l’enllumenat. Pel que fa al passatge Josepa Massanés i la plaça Domènec Batet i Mestres, a més de renovar completament l’enllumenat pel seu mal estat, s’ha reforçat els punts de llum per equilibrar la il·luminació en l’espai.   

L’import exacte del projecte és de 198.963,39 €, dels quals la Diputació de Tarragona en subvenciona 127.432,43 € a través del programa d’inversions del Pla d’Acció Municipal (PAM) de 2017. D'aquesta manera, aquestes millores suposen un cost de 71.530,96 € per a l’Ajuntament.   

Segells de reconeixement d'administració oberta