Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2023 "Pau Ricomà: 'El Pla Director Urbanístic Metropolità del Camp de Tarragona és el primer pas per fer una ordenació lògica del territori"

"Pau Ricomà: 'El Pla Director Urbanístic Metropolità del Camp de Tarragona és el primer pas per fer una ordenació lògica del territori"

"Pau Ricomà: 'El Pla Director Urbanístic Metropolità del Camp de Tarragona és el primer pas per fer una ordenació lògica del territori"

El conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez, ha presentat avui les directrius del Pla Director a Tarragona
10/02/2023

El conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez, ha presentat avui el llibre que recull les directrius que guiaran la redacció del futur Pla director urbanístic (PDU) metropolità del Camp de Tarragona. El Pla director urbanístic (PDU) serà l'instrument que ordenarà de forma conjunta el desenvolupament dels set municipis que conformen la segona àrea metropolitana del país: Tarragona, Reus, Cambrils, La Canonja, Salou i Vila-seca. La presentació ha anat a càrrec del conseller de Territori, Juli Fernàndez; l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès. A l'acte també hi ha assistit l'alcalde de La Canonja, Roc Muñoz.

L'alcalde Ricomà ha remarcat que "avui és un pas endavant molt important perquè és l'inici del model d'una governança diferent, perquè aquest territori sigui potent. Estem davant del primer pas per fer una ordenació lògica del territori. Es tracta d'una oportunitat per ser més competents, atractius, forts i tenir una ordenació més lògica conjunta. La mobilitat és un gran repte que tenim i el TramCamp hi jugarà un paper clau i cohesionador".

Per la seva part, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha defensat que "el Camp de Tarragona és un espai clau per al nostre país des del punt de vista d'oportunitats, de generació de benestar i de prosperitat". "Com a segona àrea metropolitana del país, és un espai on hem d'abocar tots els esforços perquè tingui totes les eines i la capacitat per poder-se desenvolupar, perquè al final reverteix en el benestar de tota la ciutadania de Catalunya", ha emfasitzat.

Finalment, el rector de la URV, Josep Pallarès, ha destacat que el Pla Director Urbanístic Metropolità és "un document fet del territori pel territori. És una gran eina, un full de ruta que dibuixa cap on hem d'anar".

El PDU metropolità de Tarragona donarà directrius per planificar i gestionar de manera ordenada les dinàmiques urbanes residencials i d'activitats, com també potenciar els espais oberts en l'entorn del continu urbà del Camp de Tarragona i vetllarà pel bon encaix de les infraestructures de comunicacions presents i futures.

Segells de reconeixement d'administració oberta