Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Urbanisme i Territori Notícies 2024 Treballs de prospecció arqueològica a Torres Jordi

Treballs de prospecció arqueològica a Torres Jordi

Treballs de prospecció arqueològica a Torres Jordi

La intervenció s'allargarà fins al 22 de març
Treballs de prospecció arqueològica a Torres Jordi Foto: Marc Colilla
04/03/2024

Aquest dilluns al matí s’han iniciat les cales de prospecció arqueològica necessàries per a la definició dels projectes de millora de la inundabilitat a la Part Baixa. Les tasques es duran a terme en tres punts diferents del carrer Torres Jordi i es realitzaran consecutivament. 

La previsió és d'una setmana i mitja de treball per a cada punt, on s'obriran espais d'uns dos metres de profunditat per dur a terme l'estudi arqueològic de la zona, i s’allargarà fins al 22 de març aproximadament.

Durant les intervencions a la via pública queden anul·lades les places d'estacionament i s’ha senyalitzat la zona, així com l’afectació puntual del trànsit. Els treballs es faran en horari laboral de 8 a 15 h.

Nou col·lector d'aigües

Les cales arqueològiques són les obres prèvies per la construcció d’un nou col·lector d’aigües pluvials al carrer Torres Jordi. El projecte bàsic ja està enllestit i ara l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) ha licitat la redacció de l’executiu per un import de 66.557,88 euros (IVA inclòs).

El projecte executiu servirà per determinar els detalls i acabar de definir l’obra descrita al projecte bàsic, que contempla l’execució d’una galeria d’aigües pluvials al carrer Torres Jordi, des de la seva intersecció amb el carrer Jaume I fins a l’avinguda de la Independència.

Aquest nou col·lector de 1.500 mil·límetres serà paral·lel a l’actual, es connectarà amb l’actual calaix d’aigües pluvials que va directe a la desembocadura del Francolí. Aquesta actuació pretén desviar totes les aigües procedents de conques superiors cap a una sortida al riu, evitant que aquestes continuïn drenant cap a la part més baixa de la ciutat i ocasionant més episodis d’inundacions.

En el pressupost d’enguany, ja hi ha una partida d’1.566.275,27 euros reservada per a aquesta actuació a la Part Baixa.

Segells de reconeixement d'administració oberta