Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Atenció ciutadana Estat

Estat

Moratòria hipotecària

Aquells treballadors que vegin reduïts els seus ingressos o es vagin a l’atur com a conseqüència d’aquesta situació d’emergència podran beneficiar-se d’una moratòria que el Govern imposarà a la banca en el pagament de les Hipoteques. 

 

Subministraments bàsics

No es podrà suspendre els subministrament d’aigua, gas  i llum als consumidors en risc d’exclusió. El bo social s’amplia fins a setembre.

 

Prestacions per desocupació

Les persones que estiguin rebent una prestació per desocupació veuran renovada la seva prestació sense necessitat de renovar presencialment la documentació. Les oficines d’atenció als desocupats atenen per via telemàtica

 

Habitatge

- Se suspenen els desnonaments durant sis mesos des de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma.

- Renovació automàtica dels contractes de lloguer que vencin en els propers mesos, per un termini de sis mesos

- En el cas que l’arrendador no sigui un gran tenidor, el llogater en situació de vulnerabilitat podrà sol·licitar un ajornament en el pagament de la renda, i l’arrendador tindrà set dies, per acceptar la proposta, rebutjar-la o proposar una alternativa. En absència d’acord el llogater tindrà accés a un programa d’ajudes transitòries de finançament, que s’articulen com a crèdit finalista directament pagat a l’arrendador.

-Ajuts de lloguer de l'habitatge habitual de determinades persones arrendatàries

 

Empleades de la llar

Subsidi extraordinari temporal per a empleades de la llar que hagin vist reduïda la seva jornada o extingit el seu contracte com a conseqüència del COVID-19. 70% de la base reguladora. Compatible amb altres activitats fins al Salari Mínim Interprofessional.

Segells de reconeixement d’administració oberta