Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal Junts per Tarragona Mandat 2019-2023 Articles d'opinió Dídac Nadal: Es busca Conseller de Cultura per a la ciutat de Tarragona

Dídac Nadal: Es busca Conseller de Cultura per a la ciutat de Tarragona

Dídac Nadal: Es busca Conseller de Cultura per a la ciutat de Tarragona

02/09/2020

El sector cultural ha patit, pateix i patirà de manera sagnant les conseqüències d’una pandèmia mundial que els ha deixat en un estat agònic. Ara més que mai, la cultura necessita suport i acompanyament. I malauradament, a Tarragona no l’està trobant.

Fa uns dies vaig tenir el plaer d’assistir al primer concert de la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) després de l’Estat d’Alarma. Un espectacle meravellós, amb una forta càrrega emocional, tenint en compte els mesos que els seus membres havien estat lluny dels escenaris. Uns dies abans, em van convidar a la presentació del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) 2020 de noves dramatúrgies. Els seus organitzadors han aconseguit crear un festival original i carregat de creativitat. Tristament, en cap dels dos casos vaig coincidir amb cap membre de l’equip de govern municipal. On està el Conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona?

També les entitats culturals i populars que conformen el Seguici Popular viuen amb preocupació i incertesa el futur més proper en matèria d’actes populars i celebracions tradicionals. Des de fa setmanes, s’ha fet palès el malestar dels diferents sectors de la ciutat que consideren que no s’han tingut en consideració les seves propostes alternatives per tal de poder celebrar Santa Tecla buscant l’equilibri entre les noves exigències i el respecte a les tradicions.

Ara fa dos mesos, pràcticament la totalitat dels col·lectius que participen en el Seguici Popular van treballar de manera conjunta en l’elaboració d’un document que van fer arribar a l’Ajuntament, amb un total de sis elaborades propostes que buscaven el mencionat equilibri. Una a una, totes aquelles propostes van ser descartades, ja que s’havia decidit que l’únic escenari possible per acollir els elements del Seguici aquest any era l’Auditori del Camp de Mart.

Dos mesos després, s’ha fet arribar una carta a les mateixes entitats demanant, ara sí, “propostes” per incorporar al programa de Santa Tecla. Una carta que hauria d’haver signat el Conseller de Cultura, assumint una responsabilitat i competència que li és pròpia.

Tots i totes som conscients que ens trobem davant d’una situació de màxima excepcionalitat. Però és en moments així quan cadascú ha d’assumir les seves responsabilitats i escoltar les inquietuds i propostes dels que més coneixen i estimen aquestes celebracions, és a dir, les mateixes entitats tarragonines. 

El món de la cultura ha patit molt. Ara més que mai, cal no amagar-se i estar al costat de la cultura.

 

Tarragona, 5 d’agost de 2020

 

Dídac Nadal

Portaveu de Junts per Tarragona a l’Ajuntament de Tarragona

Segells de reconeixement d’administració oberta