Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal Junts per Tarragona Mandat 2019-2023 Notes de premsa Junts per Tarragona demana a l’Ajuntament prendre mesures econòmiques per pal·liar la crisi pel coronavirus a la ciutat

Junts per Tarragona demana a l’Ajuntament prendre mesures econòmiques per pal·liar la crisi pel coronavirus a la ciutat

Junts per Tarragona demana a l’Ajuntament prendre mesures econòmiques per pal·liar la crisi pel coronavirus a la ciutat

18/03/2020

 

El grup municipal de Junts per Tarragona sol·licita a l’equip de govern que s’activin totes les mesures econòmiques i socials necessàries per reduir al màxim l’impacte negatiu que està tenint la crisi del coronavirus en molts sectors de la ciutat.

Les mesures decretades per contenir la propagació del covid-19 suposen un fort sotrac econòmic, especialment per a moltes petites i mitjanes empreses, autònoms i famílies que estan patint i patiran, entre altres efectes, el tancament temporal del seu lloc de treball’, ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona Dídac Nadal.

Nadal demana que s’estudiï la possibilitat “d’ajornar, flexibilitzar i/o bonificar impostos i taxes tant a particulars com a empreses; i avançar el pagament de factures mentre es prenen altres mesures de promoció de l’economia local”. El portaveu de Junts per Tarragona també sol·licita ‘incrementar al màxim els serveis i les ajudes socials adreçades a les persones i famílies més vulnerables’.

Pel que fa a la promoció de l’activitat econòmica local, el portaveu de Junts per Tarragona ha reclamat "incrementar els recursos per la posada en marxa, un cop finalitzi la crisi, d’accions encaminades a beneficiar l’activitat de les petites i mitjanes empreses de la ciutat, sobretot pel que fa als sectors del comerç, la restauració i el turisme”.


Quant a altres mesures sobre les quals l’Ajuntament no té competència, Nadal considera que “l’administració local ha de donar suport a la indemnització dels treballadors autònoms i mantenir la remuneració d’aquelles persones que no poden treballar per malaltia, per cures o pel tancament del seu lloc de treball’.

En la mateixa línia, el portaveu de Junts per Tarragona considera que cal establir línies de crèdit tous sense límit de liquiditat per assegurar la tresoreria dels negocis i, pel que fa als bancs, suspendre els terminis de pagament de les hipoteques i crèdits per persones i activitat econòmica. "El sector bancari va rebre una injecció de diners pública, ara és l’interès públic el que imposa les mesures”, ha assenyalat.

 

 

Tarragona, 17 de març de 2020

 

Segells de reconeixement d’administració oberta