Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal Junts per Tarragona Mandat 2019-2023 Notes de premsa Junts per Tarragona proposa crear carrils bici temporals per al desconfinament a la ciutat

Junts per Tarragona proposa crear carrils bici temporals per al desconfinament a la ciutat

Junts per Tarragona proposa crear carrils bici temporals per al desconfinament a la ciutat

29/04/2020

El Grup municipal de Junts per Tarragona proposa a l’equip de govern crear carrils bici provisionals als principals carrers de la ciutat. ‘Cal posicionar la bicicleta com un vehicle privat preferent i necessari en l’escenari del desconfinament progressiu a Tarragona’, ha assenyalat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal.

‘La bicicleta és el mitjà de transport individual que, entre molts altres avantatges, permet mantenir la distància interpersonal de seguretat i ocupa menys espai a la via’, ha destacat Nadal, que considera que ‘és imprescindible iniciar, al més aviat possible, les mesures que permetin incrementar el seu ús a la ciutat’.

És per això que el grup municipal sol·licita que s’identifiquin els principals carrers susceptibles i adequats per crear carrils bici temporals i es posi en marxa la iniciativa amb totes les mesures de seguretat necessàries. En aquest sentit, es demana la instal·lació de la senyalització, com ara pintar els carrils per a bicicletes i suprimir provisionalment, si cal, vies destinades a vehicles motoritzats.  

‘Es tracta d’una actuació necessària per a la sortida del confinament, una opció de transport individual amb un baix risc de contagi davant la recuperació de la mobilitat amb l’objectiu d’evitar la propagació i els rebrots de la Covid-19’, ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, qui també recorda la importància de posar en marxa la xarxa de carrils bici fixa un cop es recuperi la normalitat. 

 

Tarragona, 29 d'abril de 2020

Segells de reconeixement d’administració oberta