Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal PSC Notícies i mocions 2015 Nota de Premsa: El Grup Municipal Socialista proposa una aliança municipal en defensa de la sanitat pública de qualitat

Nota de Premsa: El Grup Municipal Socialista proposa una aliança municipal en defensa de la sanitat pública de qualitat

Nota de Premsa: El Grup Municipal Socialista proposa una aliança municipal en defensa de la sanitat pública de qualitat

Aquesta és la iniciativa duta a terme avui pel Grup Municipal Socialista de cara al plenari municipal del 17 de juliol, on s’han presentat tres mocions relacionades amb temes del sistema sanitari per part de ICV-EUiA, ERC i la CUP.
16/07/2015

El Grup Municipal Socialista proposa una aliança municipal en defensa de la sanitat pública de qualitat

“La defensa de la sanitat pública de qualitat, universal i gratuïta hauria de ser un objectiu unitari de les forces representades a l’Ajuntament de Tarragona i és per aquesta raó que avui hem proposat als tres grups que han presentat mocions sobre aquest tema, una transaccional de les tres mocions en una única proposta”. Així ho ha explicat la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos. Aquesta és la iniciativa duta a terme avui pel Grup Municipal Socialista de cara al plenari municipal del 17 de juliol, on s’han presentat tres mocions relacionades amb temes del sistema sanitari per part de ICV-EUiA, ERC i la CUP.

Santos ha recordat que “fa vint-i-nou anys que els socialistes, amb Ernest Lluch al capdavant, vam aprovar la Ley General de Sanidad (14/1986 de 25 d’abril), que garantia la sanitat pública i de qualitat per a totes les persones”, amb un element fonamental, entendre la protecció de la salut com un dret de la ciutadania i no com una assegurança dels treballadors i treballadores.

Lamentablement, ha continuat la consellera, el sistema sanitari públic català ha perdut els nivells de qualitat a força de tancament de serveis i equipaments, d’endarreriments de projectes, d’acomiadaments de personal i per la falta d’inversions necessàries per al seu bon funcionament. I, tal com ha recordat en la proposta adreçada als grups, això encara s’ha notat amb més força a Tarragona on l’hospital de referència, Joan XXIII, ha patit i està patint la falta d’inversions per part de la administració de la Generalitat de Catalunya.

Per Santos, és important tenir en compte que “la falta de recursos ha fet plantejar un escenari d’aliances estratègiques basades en la col·laboració entre hospitals, el mateix Joan XXIII en té amb el de Valls per diàlisi i amb Sant Joan Reus per oncologia. Però amb la conjuntura actual el risc de continuar perdent serveis és fa més gran dia a dia”

Per totes aquestes raons, el Grup Municipal Socialista ha instat avui a fer un ampli acord municipal que hauria de començar per debatre de forma conjunta les tres mocions presentades en aquesta línia per al proper plenari.

Desdoblament N-340 I Estudi Epidemiològic

D’altra banda, el tinent d’alcalde Josep M. Milà ha presentat la moció sobre el desdoblament de la N-340 entre la Móra i Torredembarra, un projecte llargament reivindicat pel territori. Milà ha explicat que aquesta infraestructura ha estat llargament reivindicada, fins arribar a El Vendrell, i que Tarragona se suma a la demanda de la resta de municipis del territori afectats pels problemes de col·lapse i seguretat viària que genera aquesta via.

Finalment, el Grup Municipal Socialista ha fet seva la moció per impulsar un estudi epidemiològic al Camp de Tarragona presentada per la Fundació Mare Terra.

Per veure proposta d'Acords cliqueu aquí

Segells de reconeixement d’administració oberta