Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal PSC Notícies i mocions 2016 Moció que presenta el Grup Municipal Socialista de suport als treballadors/es processats i per la derogació de l'article 315.3 del Codi penal

Moció que presenta el Grup Municipal Socialista de suport als treballadors/es processats i per la derogació de l'article 315.3 del Codi penal

18/02/2016

Atès que amb l’arribada del PP al Govern de l’Estat s’inicia un procés constant i sistemàtic del desmantellament de les llibertats laborals.

Que la darrera reforma laboral va excloure la negociació col·lectiva dels treballadors/es  a més de devaluar altres drets.

Que els darrers anys les sancions per l’exercici del dret de manifestació s’han incrementat així com les condemnes a pena privativa de llibertat.

Que mitjançant l’article 315.3 del Codi penal i amb els informes o atestats de les forces i cossos de seguretat de l’Estat que presenten notes com la consideració de totes les actuacions com “preconcertades”, s’agreugen els fets en si.

Considerem que amb aquestes actuacions el que es vol és dissuadir als ciutadans d’exercir el seu dret a la vaga, i en conseqüència a la seva llibertat sindical.

Sense dret efectiu a la vaga, no hi ha democràcia ni estat social.

Podeu accedir al text de la moció en aquest enllaç

Segells de reconeixement d'administració oberta