Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2019 Lliurats els diplomes al mèrit cultural a Anna Maria mula i al mèrit esportiu a Jacinto López Ginesta, "Cinto", ambdós a títol pòstum

Lliurats els diplomes al mèrit cultural a Anna Maria mula i al mèrit esportiu a Jacinto López Ginesta, "Cinto", ambdós a títol pòstum

Lliurats els diplomes al mèrit cultural a Anna Maria mula i al mèrit esportiu a Jacinto López Ginesta, "Cinto", ambdós a títol pòstum

L'acte va tenir lloc ahir, 13 de novembre, al Saló de Sessions del Palau municipal
14/11/2019

El Saló de Sessions del Palau municipal va acollir ahir l’acte d’entrega del Diploma al Mèrit Cultural, a títol pòstum, a Anna Maria Mula Vicient, i el Diploma al Mèrit Esportiu, a títol pòstum, a Jacinto López Ginesta, Cinto, guardons atorgats per la corporació municipal.

En el transcurs de l’acte, a més de l’alcalde i la consellera d’Esports, que van pronunciar les glosses, hi va intervenir l’espòs d’Anna M. Mula, Josep Martí, que va recollir el Diploma al Mèrit Cultural i va expressar l’agraïment per aquest reconeixement en nom de tota la família.

D’altra banda, Maria Rosa Archs, esposa de Cinto López Ginesta, va recollir el Diploma al Mèrit Esportiu, i el seu fill, Carles López, en unes breus paraules va manifestar la importància d’aquest guardó en la carrera professional del seu pare, a títol pòstum.

L’alcalde, Pau Ricomà, va destacar la personalitat i bona disposició d’Anna M. Mula, una persona sempre disposada a col·laborar en els àmbits culturals i socials de la ciutat. De Cinto López va subratllar la seva entrega total i absoluta al club Gimnàstic i a l’esport. “Ambdós destaquen per la seva generositat i per l’empremta que han deixat en les entitats on van participar. Sempre serà un orgull tot el que van fer, perquè va ser molt positiu.”

 

Dades biogràfiques

Anna Maria Mula (Tarragona, 1963-2018) va ser mestra d'educació infantil i administrativa, però va ser especialment coneguda per la seva dedicació a diverses entitats culturals, esportives i educatives de la ciutat. Així, va ser presidenta del Tarragona Handbol Club i del Club Maginet, membre de la Junta de l'Associació de Veïns Verge del Carme, monitora del Club Vaixell i integrant de la Junta de l'AMPA del Martí Franquès, entre d'altres. També va formar part de les comissions municipals del Carnaval i de la Cavalcada de Reis de Tarragona.

Jacinto López, Cinto (El Campello, 1940 — Tarragona, 2007), va ser un futbolista i massatgista molt vinculat al Gimnàstic de Tarragona, club en què va desenvolupar els dos rols. Molt implicat en el teixit esportiu de la ciutat, també va practicar el futbol sala i va ser un gran practicant i promotor de l'atletisme de fons, disciplina en la qual va disputar arreu del món trenta maratons i més de quatre-centes mitges maratons.

Segells de reconeixement d’administració oberta