Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2020 La Comissió Informativa de Territori rebutja la proposta per desencallar la gestió del Palau d'Esports Catalunya

La Comissió Informativa de Territori rebutja la proposta per desencallar la gestió del Palau d'Esports Catalunya

La Comissió Informativa de Territori rebutja la proposta per desencallar la gestió del Palau d'Esports Catalunya

El portaveu de l'equip de govern, Xavi Puig, assegura que "la negativa és un contratemps important per aconseguir l’obertura de l’espai"
03/07/2020

El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, en una compareixença davant dels mitjans de comunicació ha explicat que “la Comissió Informativa de Territori celebrada aquest matí no ha aprovat la proposta del govern municipal per desbloquejar la gestió del Palau d’Esports Catalunya, ubicat a l’Anella Mediterrània, perquè pogués ser gestionat per la ciutat en benefici de la ciutadania i les entitats de Tarragona. La fórmula que ha generat el consens dels juristes municipals i els juristes de la Generalitat era la mutació demanial, amb una gestió cent per cent municipal i mantenint la propietat pública a càrrec de la Generalitat”.

A la Comissió el govern ha comptat amb el suport dels grups municipals d’ERC, En Comú Podem i la CUP; han votat en contra Junts per Tarragona, PSC i Ciutadans; el PP s’ha abstingut. 

Xavi Puig ha afirmat que no entenem que el PSC, que va crear aquest problema i no el va saber arreglar, no ens el deixi arreglar a nosaltres. No entenem la desconfiança de Junts per Tarragona envers la Generalitat, quan aquesta va ser l'administració més lleial amb Tarragona per poder fer els Jocs a temps; ni podem entendre aquesta actitud de bloqueig quan ells porten l'àrea d'Esports a la Generalitat, la veritat”. 

I apunta: "Se'ns diu que la Generalitat tenia la obligació de cedir la titularitat, però ningú no ens diu en quin document està signat aquest compromís. On és aquest document?".

El portaveu també ha manifestat que els vots en contra de la proposta han estat per manca de confiança amb la Generalitat. En canvi “des del govern de l’Ajuntament de Tarragona tenim confiança i som lleials a la Generalitat perquè si existeix el Palau és perquè la Generalitat hi va invertir 18 milions i el va fer possible ben ràpid”.  

La proposta era gestionar el Palau a partir de setembre des de l’Ajuntament, mentre arreglàvem el tema jurídic de la transmissió; el que està clar és que el Palau és públic i el tema de la titularitat és bastant fictici”. 

El regidor ha reconegut que "aquestes coses saben greu, perquè per culpa de partidismes de curta volada la ciutat en surt perdent", i ha agraït tant "el suport honest de la CUP" com "l'abstenció responsable del PP", abstenció "significativa atès que saben què és governar l'àrea d'esport."

Finalment, ha assenyalat que “continuarem treballant per desbloquejar aquest tema. La negativa d’avui és un contratemps important per aconseguir l’obertura de l’espai, que estava previst pel proper mes de setembre. El que està clar és que seguirem treballant per la ciutat i parlant absolutament amb tothom." 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta