Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2021 Xavier Puig: "Avui comença a caminar el nou POUM"

Xavier Puig: "Avui comença a caminar el nou POUM"

Xavier Puig: "Avui comença a caminar el nou POUM"

La primera reunió de la Comissió d’Informació i de Seguiment inicia el procés de preparació de la nova ordenació urbanística de la ciutat
04/11/2021

Aquest dijous s’ha celebrat la primera Comissió d’Informació i de Seguiment per a la creació del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. El conseller de Territori Xavier Puig ha destacat que “avui, de manera oficial comença a caminar el nou POUM amb aquesta primera comissió en la qual s’han abordat quins son els conceptes, els valors, principis que ha de tenir aquest nou model de ciutat que volem per Tarragona. Des del govern municipal hem fet una proposta amb tota una sèrie de paràmetres que creiem que són imprescindibles per fer front a un nou context marcat per l’emergència climàtica, la pandèmia, la crisi social i econòmica”.  

El conseller Xavier Puig ha explicat quin enfocament ha de tenir el nou POUM: “Tenim un rumb clar que va encarat a treballar la cohesió social a Tarragona i la sostenibilitat. Tot plantejat des d’un urbanisme que vol generar punts de trobada i convivència. Volem una ciutat que sigui inclusiva i segura per a tothom”.

El conseller Puig també ha posat de manifest que “el POUM parteix d’aquest primer pinyol embrionari que són les normes urbanístiques”. La primera sessió d’avui ha estat dedicada al concepte i als valors que ha de tenir la Tarragona del futur, i posteriorment, també es debatran els criteris transversals i els sectors de creixement. 

El procés de creació del POUM es durà a terme en tres nivells i es buscarà que sigui el màxim eficient possible. Primer hi haurà un debat polític, després es passarà els acords als tècnics que elaboraran l’avançament del POUM, i posteriorment, s’iniciarà un procés participatiu que inclourà la ciutadania, el teixit associatiu, agents públics i privats de la ciutat. Està previst que aquest avançament estigui enllestit abans de la primavera, quan començaria el procés participatiu. 

Aprovació de les Normes Urbanístiques 

El conseller Puig ha aprofitat per valorar també l’aprovació aquest dimecres de les normes urbanístiques transitòries ahir per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona. “Es tanca una crisi oberta amb la sentència del POUM amb l’aprovació d’unes normes elaborades i aprovades amb un temps rècord”. En aquest sentit, Puig ha destacat “el treball ingent que ha dut a terme tot l’equip de Territori i Llicències de l’ajuntament, que permetrà desencallar projectes d’especial transcendència per la ciutat”. Està previst que el proper dia 9, la Comissió de Territori de Catalunya aprovi les normes urbanístiques de caràcter transitori de manera definitiva i que l’endemà o els propers dies es publiquin al DOGC.  

Segells de reconeixement d'administració oberta