Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2023 Dissabte es constitueix el nou Ajuntament de Tarragona

Dissabte es constitueix el nou Ajuntament de Tarragona

Dissabte es constitueix el nou Ajuntament de Tarragona

Els 27 consellers i conselleres electes prendran possessió del càrrec i s’elegirà l’alcalde o alcaldessa a la sala d’actes del Palau Municipal
16/06/2023

Aquest dissabte dia 17 de juny a les 12 h, es constituirà el nou Ajuntament de Tarragona a la sala d’actes del Palau Municipal. Els 27 consellers i conselleres electes prendran possessió del càrrec i s’elegirà nou alcalde o alcaldessa a la sala d’actes del Palau Municipal.

La sessió de constitució de la nova corporació municipal es podrà seguir a través dels següents canals de comunicació:  

  • A través de Tarragona Ràdio, que realitzarà un programa especial que arrencarà mitja hora abans de l'acte, a les 11.30 h i que finalitzarà a quarts de tres de la tarda.   
  • A través de Tac12, que farà un programa especial a les 12 h retransmetent tot l’acte en directe fins a la seva finalització. El senyal en directe de la televisió pública es podrà veure al Pati Jaume I, on hi haurà habilitada una pantalla perquè la ciutadania pugui seguir el ple.
  • A través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Tarragona.  
  • Les xarxes socials municipals també es faran ressò de la constitució del nou Ajuntament. El perfil municipal @TGNAjuntament en farà un seguiment exhaustiu, amb el relat de tot el que passi a la sala d'actes i el resum de les declaracions dels responsables polítics. Així mateix, el compte d'Instagram @tarragona_cat oferirà un relat gràfic de la investidura del nou alcalde i de tot el que passi aquest dissabte al migdia a la plaça de la Font.

Dinàmica de l’acte

L’ordre de l’acte serà el següent: 

Constitució de la Mesa d’Edat

Formada pel secretari general de l’Ajuntament, el conseller de més edat, Josep Manresa Nolla, i el conseller de menys edat, Ignacio García Latorre.

Constitució de la Corporació

El conseller de més edat, el de menys edat i, seguidament, els altres càrrecs electes per ordre alfabètic juraran o prometran el càrrec. Els consellers de major i menor edat se situaran al costat del conseller/a electe i, en finalitzar el jurament o promesa, li lliuraran la insígnia amb l’escut de l’Ajuntament de Tarragona.  

Presentació de candidats/es al càrrec d’alcalde o alcaldessa

El president de la Mesa demanarà als caps de llista dels grups municipals si es volen presentar a l’elecció del càrrec d’alcalde o alcaldessa. 

Votació i recompte

Es durà a terme de forma secreta mitjançant una urna.  

Jurament o promesa de l’alcalde o alcaldessa i presa de possessió del càrrec

L’alcalde o alcaldessa es traslladarà del seu escó al faristol per prometre o jurar el càrrec. Davant la taula presidencial, la mesa imposarà la medalla a l’alcalde o alcaldessa i li farà el lliurament del bastó.  

Explicació de vot per part dels portaveus dels grups municipals

Les intervencions es faran al faristol.   

Parlament de l’alcalde o alcaldessa  

Tinents d'alcalde

Després de la constitució del nou Ajuntament de Tarragona, els consellers i conselleres de l’equip de govern es traslladaran al despatx de l’alcalde o alcaldessa, on se’ls lliurarà el bastó de tinents d’alcalde.

Sessió extraordinària i urgent del Consell Plenari

En finalitzar la constitució del nou Ajuntament, l’alcalde o alcaldessa convocarà un Consell Plenari extraordinari i urgent que se celebrarà després dels nomenaments dels tinents d’alcalde. 

Fotografia a les escales del Palau Municipal

Un cop finalitzat el Consell Plenari extraordinari i urgent, es duran a terme dues fotografies a les escales del Palau Municipal. Una d’elles serà amb tots els consellers i conselleres de la corporació i l’altra només amb els consellers i conselleres de l’equip de govern.    

Segells de reconeixement d'administració oberta